HET PROGRAMMA VAN DE EUROPEAN OUTDOOR FILM TOUR 2022

FRISSE LUCHT: ACHT FILMS, DIE AVONTUREN, MOED EN DIVERSITEIT INADEMEN

Het avontuur lonkt overal – op de savanne in Afrika of ten noorden van de Poolcirkel – onze helden en heldinnen laten zich niet tegenhouden! Hoe ervaar je de klimscene als niet-horende? Hoe ver is 80 kilometer als je ze 51 dagen achtereen loopt? Wat denkt een kajakster als ze haar mannelijke concurrenten in een kolkende bergstroom de baas is? Hoeveel vrijheid betekent een fiets voor een zestienjarige Zambiaan? En wat als je tijdens de lockdown niet naar verre rotswanden kunt reizen om te klimmen?

De antwoorden op al deze vragen geeft de EOFT 2022! Er worden in totaal acht films vertoond, die naast twee oude, ook vele nieuwe protagonisten introduceren. Een mix die de outdoor community nog niet eerder heeft gezien!

HET FILMPROGRAMMA VAN DE EOFT 2022

ELEVATED

De Niet-horende klimster Sonya Wilson houdt van haar sport en wil nog meer mensen met dezelfde beperking daarvoor enthousiasmeren. „De natuur stelt geen eisen“, zegt Sonya. „Die accepteert me gewoon.“ Dit gevoel van vrijheid wil ze met haar klim-workshops in Joshua Tree aan haar community doorgeven – en met name aan Niet-horende kinderen.

BRIDGE BOYS

Midden in de pandemie starten de Britten Tom Randall en Pete Whittaker een van de gekste projecten uit hun carrière. Lockdown en reisbeperkingen dwingen de klimmers in hun directe omgeving naar nieuwe uitdagingen te zoeken. En omdat ze graag hun handen vuil maken, zien ze een snelwegbrug opeens in een geheel nieuw daglicht…

GIFT OF THE BIKE – A ZAMBIAN CYCLE STORY

Eén enkel voorwerp kan een heel leven veranderen. Bij Gift Puteho was dat z’n vaders fiets. Al na de eerste wankele rondjes was het hem duidelijk: Een mooiere sport bestaat er niet! Bij een van zijn eerste races kwam hij op een fiets met kapotte remmen tien minuten voor alle anderen binnen – sindsdien is hij niet meer te stuiten.

WILD WATERS

Extreemkajakster Nouria Newman houdt van de wildernis. Allang heeft ze de kunstmatig aangelegde wedstrijdroutes van de klassieke kanoslalom achter zich gelaten en neemt het daarvoor in de plaats op tegen echte stroomversnellingen en watervallen. Op de ongetemde rivieren van de wereld gaat ze enerzijds de strijd aan met haar grootste angsten, maar beleeft anderzijds ultieme momenten van geluk.

SKISICK

Aan boord van de zeilboot Sofie zetten Nikolai Schirmer en Celeste Pomerantz koers naar een waar freeride paradise: Spitsbergen. De Noorse eilandengroep geldt als altijd koud en met sneeuw bedekt, maar als de beide freeriders aankomen blijkt het met een temperatuur van zo’n 13 graden, veel te warm om te skiën. Maar Nikolai en Celeste geven de moed niet op…

FLOW

Verlaten skigebieden en gesloten liften: In dit wonderlijke licht laten de bergen zich zien tijdens de coronawinter 2020. Voor freerider Sam Favret biedt dit echter totaal nieuwe mogelijkheden. Van het ene op het andere moment heeft hij de bergwereld helemaal voor zichzelf. In deze ietwat absurde situatie laat hij zich begeleiden door een drone en haalt hij het maximale eruit.

HELIX

Voor de maximale adrenalinekick zijn bij de EOFT 2022 speedglider Carl Weiseth en dronepiloot Ian Rinefort verantwoordelijk. Ians drone is echt het enige dat Carl tijdens zijn halsbrekende afdaling het dal in niet achter zich kan laten. Als dit duo aan de gang gaat, staat de wereld op z’n kop – en het bioscoopscherm ook.

THE MIRAGE

Timothy Olson wil een nieuwe FKT (Fastest Known Time) op de Pacific Crest Trail vestigen. 2.650 mijl, ofwel 4.265 kilometer meet het legendarische langeafstandswandelpad in de VS. De ultrarunner will sneller gaan dan het huidige record – 50 mijl per dag is daartoe absoluut noodzakelijk! Gesteund door zijn vrouw Krista en zijn zoons, begint hij de strijd tegen de tijd; daarbij kunnen we hem van heel nabij volgen.

E.O.F.T. 2022 Official Trailer

HOE WIN JE DE TICKETS?

Wij mogen voor onze vestigingen Neoliet Eindhoven, Neoliet Utrecht en Neoliet Tilburg 2 tickets weggeven voor E.O.F.T. 2022! Deze tickets kun je winnen door degene te taggen met wie jij wil gaan, in het Facebook en Instagram bericht die we gedeeld hebben op onze socials!

DATA

Neoliet Eindhoven
Do, 3 november, 20:00 uur, Evoluon Eindhoven

Neoliet Utrecht
Zo, 30 oktober, 20:00 uur, Kinepolis Jaarbeurs Utrecht

Neoliet Tilburg
Za, 29 oktober, 20:00 uur, Verkadefabriek in Den Bosch

Ander Neoliet nieuws

Vacatures