Yes! Op 15 mei 2022 start er weer een PETZL Triggerfinger competitie! Doe jij ook weer mee?

Velen van jullie kennen het evenement wel, maar in dit blog gaan we toch nog even uitleggen hoe Triggerfinger ook alweer in z’n werk gaat. Wel zo handig voor diegenen die nog nooit hebben meegedaan, of om gewoon even je geheugen op te frissen! Houd ook vooral onze socials in de gaten tijdens dit event. Updates zullen we hier posten!

Spelregels

Vanaf 15 mei kun je je aanmelden bij ons aan de balie. Na betaling wordt je aanmelding geactiveerd en kies je de categorie waarin jij thuis hoort. Ook ontvang je het Triggerfinger t-shirt en je hebt zelfs de keuze om er een vette sweater bij te kopen.

De omschrijvingen die we aangeven bij de verschillende categorieën zijn er om je te helpen bij het maken van een goede keuze. Het kan zijn dat je niet zeker weet bij elke categorie je thuis hoort. Vraag in dit geval gerust om hulp bij onze barmedewerker of bij je trainer.

Categorieën:
1. Kids: t/m 13 jaar, maar je mag je ook inschrijven bij een andere categorie
2. Beginner: Je klimt of bouldert max. 1 jaar en bij aanvang van de wedstrijd is je redpoint* niveau niet hoger dan 5c
3. Mid: Je redpoint* niveau is maximaal 6b
4. Skilled: Je redpoint* niveau is maximaal 6c
5. Expert: Je redpoint* niveau is minimaal 6c
6. Pro: Je onsight niveau is minimaal 7a

*Redpoint: het klimmen van een route van begin tot eind zonder te blokken, nadat je de route één of meerdere keren hebt geoefend.

neoliet heerlen klimmen klimhal klimmuur climbing klimcentrum boulderen bouldering kinderfeestje triggerfinger wedstrijd trainen
neoliet heerlen klimmen klimhal klimmuur climbing klimcentrum boulderen bouldering kinderfeestje triggerfinger wedstrijd trainen

Scoresysteem

Elke top (en elke zone) geeft punten! Dat zijn er 1000. Deze wordt gedeeld door het aantal mensen dat hem geklommen heeft.

Wedstrijdverloop

De competitie duurt in totaal 6 weken. Hij start op zondag 15 mei 2022 en eindigt op zondag 26 juni 2022. Gedurende deze weken heb je de tijd om alle routes te klimmen en uit te werken. Wanneer je hebt geklommen, log je de route in Toplogger bij de Competitie.

Iedere route bestaat uit 3 zones en de top. Aan de hand van de zone die je hebt gehaald log je de route in Toplogger. Per route zijn er 4000 punten; 1000 per zone. Deze punten worden verdeeld onder alle klimmers die de desbetreffende zone of top hebben gehaald.

We beginnen de wedstrijd met ruim 20 routes. Tussentijds zal er een moment plaatsvinden waarop er een extra bundel aan routes wordt vrijgegeven!

Op de laatste dag vind de finale plaats! Iedereen mag meedoen met de finale en we sluiten af met een gezellig barbeque. Doe je niet mee aan Triggerfinger? Dan mag je alsnog lekker komen smullen van de barbeque.

Wedstrijdregels

 1. Een route wordt altijd gestart vanaf de startgrepen welke zijn aangegeven met de kaartjes. Pas als je voeten van de grond af zijn, mag je de volgende greep pakken. Met uitzondering: als je vanaf de grond niet bij de startgrepen komt. Denk hierbij aan een running start, dyno, etc.
 2. Het behalen van een zone doe je door de zonegreep te fixeren/een beweging naar de volgende greep te maken vanaf de zonegreep.
 3. Een zone/top alleen aanraken is niet genoeg.
 4. Het toppen van een route doe je door alle zonegrepen te gebruiken en de eindgreep minimaal 2 seconden aan te raken met beide handen tegelijk.
 5. Routes waarbij een “nog niet klimmen”- kaartje hangt mag je nog niet klimmen. Doe je dit wel? Dan mag je gedurende de hele competitie geen punten loggen voor deze route.
 6. Touwsteun is niet toegestaan.
 7. Tussendoor rusten in het touw/blokkeren is niet toegestaan.
 8. Het gebruik van een andere kleur grepen is niet toegestaan.
 9. Het gebruik van wand elementen zoals modules en structuren is wel toegestaan.
 10. Je mag een route zo vaak als je wilt proberen. Het aantal pogingen heeft geen invloed op de toe te kennen punten.
 11. Je houdt zelf de geklommen routes bij in Toplogger op de dag dat je ze geklommen hebt.
 12. Je bent samen met je medeklimmer verantwoordelijk voor het eerlijk volgen van de regels. Indien er twijfel is vraag het aan een medewerker van de klimhal.
 13. Gedurende de competitie kan het zijn dat de medewerkers opvalt dat de categorie niet bij je past. Indien dit het geval is zal er door de wedstrijdleiding met je besproken worden in welke categorie je komt.
Neoliet Heerlen indoor klimmen sport klimmuur boulderen climbing bouldering klimhal kinderfeestje klimsport binnen