trainingsdag paraklimmen

Ben jij paraklimmer en klim je bij Neoliet? Ben je lid van de plusgroep bij de KlimklUP of heb je een beperking of aandoening waardoor klimmen bij jou net ff wat anders gaat? Ken je iemand met een beperking die dolgraag eens wil klimmen? Dan kun je gratis meedoen aan de trainingsdag die o.a. georganiseerd wordt door onder andere Nationale Paraklimster Eva mol. Op zondag 13 november wordt de Trainingsdag Paraklimmen georganiseerd. De trainingsdag is bedoeld voor paraklimmers van ieder niveau en iedereen met een beperking, ook als je nog nooit geklommen hebt.

Trainingsdag Paraklimmen

Wil je op 13 november je eerste klimmeters maken, of klim je al langer en ben je op zoek naar trainingstips? Heb je een lichamelijke of visuele beperking? Meld je dan aan via het aanmeldformulier en kom naar Leiden op zondag 13 november.

Hieronder lees je meer over het programma en de verschillende workshops. Om ervoor te zorgen dat iedereen een programma kan volgen passend bij diens mogelijkheden en ervaring, is de dag onderverdeeld in een ochtend- en middagprogramma, met verschillende workshops. Uiteraard is er ook ruimte om andere paraklimmers te leren kennen en ervaringen uit te wisselen.

Het ochtend-programma

Ben je een beginnende paraklimmer en heb je nog nooit geklommen? Dan is het ochtendprogramma speciaal voor jou:
Er zijn namelijk verschillende trainers aanwezig die je op gang kunnen helpen of waaraan je vragen kunt stellen. Ook zijn er andere paraklimmers aanwezig die hun ervaringen delen en je kunt vragen stellen aan een classificatiearts. Classificatieartsen onderzoeken paraklimmers voorafgaand aan een wedstrijd om te bepalen in welke categorie je kunt klimmen. Ben je benieuwd binnen welke categorie jouw beperking valt, en of je kunt gaan deelnemen aan (internationale) wedstrijden? Vraag het aan de classificatiearts.

Praktische informatie

  • Doe (sport)kleding aan waarin je makkelijk beweegt. Op de dag zelf kun je klimspullen lenen.
  • Is klimmen (of vallen) niet veilig met jouw beperking? Je kunt deze dag aan een touw (toprope) boulderen, zodat je niet op de matten valt maar veilig opgevangen wordt in het touw.

Het middag-programma

Klim je al langer? Dan word je waarschijnlijk heel blij van het middagprogramma. Tijdens het middagprogramma leer je bijvoorbeeld meer over de mentale kant van klimmen. Hoe zorg je dat je optimaal aan de start van een route staat? Christiane Luttikhuizen en Eva Mol, beide paraklimmers in het Nederlands Team, vertellen je er alles over. Ben je meer op zoek naar een fysieke workshop? Ook daar zijn verschillende mogelijkheden, zoals een mobility workshop, het oefenen van dyno’s en het identificeren van je eigen sterke en zwakke punten. Natuurlijk zijn geïnteresseerden uit het ochtendprogramma welkom om de hele dag te blijven, en vice versa.

Afsluiten met een heerlijk gezonde maaltijd

’s Avonds sluiten we af met een gezamenlijk diner en vrij boulderen voor wie wil. Deze trainingsdag is ook een mooie kans om andere paraklimmers (beter) te leren kennen. Ben jij erbij op 13 november? Schrijf je nu in! Heb je vragen of wil je iets overleggen? Mail vrijblijvend naar paraklimmen@nkbv.nl

Deelnemen aan het event

Deelname aan de Trainingsdag Paraklimmen is gratis. Je kunt ’s avonds mee-eten: vers, biologisch en vegan voor een tientje. Eigen eten meenemen mag natuurlijk ook. En wil je een t-shirt met toffe print? 20 euro

trainingsdag paraklimmen

Meer zoals dit

Lees ook

If you love me, check me

februari 13, 2023|

Veilig klimmen? Doe voor iedere route die je klimt de partnercheck. Indoor sportklimmen is een sport waarbij relatief [...]

12 maart: Bergsportdag!

februari 8, 2023|

Kom naar de bergsportdag bij Neoliet Eindhoven op 12 maart Neoliet heeft als eerste nieuwbouwklimhal in Nederland ruim [...]

Vacatures