Onderwijs

Niets is leuker dan samen met klasgenootjes klimmen, boulderen of door de speleo heen kruipen. Elkaar helpen, elkaar aanmoedigen en stiekem toch wel heel erg graag het allerhoogste komen op die hoge klimwanden of het allerlangste willen blijven hangen aan die gekleurde grepen in onze boulderwanden.  Klimmen, boulderen en speleo kruipen met scholieren is leuk. Het daagt uit, is actief en leerzaam. 

Bij het klimmen wordt er in drietallen gewerkt en, gezekerd aan een touw, klimwanden beklommen tussen de 7 en 21 meter hoog. Boulderen doe je minder hoog, zonder touw en met dikke matten onder je. 

Fysiek én mentaal
Het fysieke, mentale en grensverleggende aspect van klimmen, boulderen en speleo kruipen in combinatie met samenwerken is een heel goede aanvulling op het sportaanbod binnen het onderwijs. Scholen kunnen eenmalig kennismaken met klimmen, boulderen en speleo kruipen, maar we bieden ook klim cursussen aan, waarbij het nationaal klimvaardigheidsbewijs gehaald kan worden. Ook voor sportdagen of klasse-uitjes is klimmen, boulderen en speleo kruipen een leuke activiteit. Neoliet Tilburg biedt een scala aan mogelijkheden voor het onderwijs. 

Beroep of stage?
Voor toekomstige instructeurs of trainers bieden we opleidingen, waarbij de beroepslicentie gehaald kan worden en zijn we een erkend stagebedrijf op diverse niveaus.

Ons aanbod in één oogopslag:
• Introductieles klimmen (éénmalig of meerdere malen)
• Introductieles boulderen (éénmalig of meerdere malen)
• Introductieles speleobox (éénmalig of meerdere malen)
• Beginnerscursus klimmen met K2 licentie (minimaal 5 lessen van 1,5 uur)
• Beroepslicentie halen voor toekomstige instructeurs/trainers

> meer specifieke informatie over een activiteit boeken bij Neoliet