Netflix al helemaal gezien? Behoefte aan wat inspiratie? Dan heeft Neoliet samen met Dutch Mountain Film Festival (DMFF) iets vets voor jullie!


DUTCH MOUNTAIN FILM FESTIVAL IN SAMENWERKING MET NEOLIET


Het DMFF biedt een aantal prachtige films online aan die je in deze corona tijd gewoon thuis kan bekijken. Wat gaat Neoliet dan extra doen? Elke week kun je samen met ons een film bespreken door middel van een vraag & antwoord sessie (Q&A). Bij elke film is er een andere speciale gast online voor jou! Aan hem of haar kun je vragen stellen. Het leukste is natuurlijk om eerst de film te bekijken en dan direct aansluitend in de Q&A sessie te rollen...


Naast onderstaande 4 films met Q&A zijn er nog veel meer mooie, indrukwekkende en interessante films. Je kunt ze allemaal bekijken. Via onderstaande link vind je alle online films van DMFF: https://www.dmff.eu/films-in-tijden-van-corona/


Q&A SESSIONS - WAT, WIE EN WANNEER


De Q&A organiseren wij 4 vrijdagavonden om 21:00 uur. De eerste sessie is aanstaande vrijdag 19 februari. Wil je meedoen? Gebruik onderstaande link.

https://us02web.zoom.us/j/82799330970

Het wachtwoord is te vinden in onze nieuwsbrief.

Je kan 10 minuten voor aanvang inloggen, dus vanaf 20:50 uur.


GENERATION DRY (26 minuten)
Vrijdag 19 februari 21.00 uur
Q&A met Marianne van der Steen


FILM Door de klimaatveranderingen zijn er steeds minder plekken in de Alpen voor ijsklimmen. Gelukkig kan de mens zich aanpassen en ontwikkelen; hij creëerde dry tooling! Als je met ijsbijlen een bevroren waterval kunt beklimmen, dan is een 60m hoge wand natuurlijk ook geen probleem!

Q&A Marianne van der Steen staat voor je klaar! Zij is op dit moment Nederlands beste ijsklim-dame en wil graag haar sport uitleggen en je inspireren!


BECOMING A GUIDE (65 minuten)
Vrijdag 26 februari om 21:00 uur
Q&A met surprise guest van Deuter Sports


FILM Zoals de titel al doet vermoeden, gaat deze documentaire over waarom iemand berggids wil worden. Maar ook wat er allemaal voor nodig is om die titel te bemachtigen. In ‘Becoming a Guide’ worden twee jonge bergsporters op de proef gesteld tijdens hun trainingen en opleiding. We volgen de fysieke en emotionele uitdagingen die Bianca en Finn moeten overwinnen terwijl ze zich steeds verder kwalificeren om uiteindelijk hun droom te verwezenlijken.

Q&A Deuter Sports, sponsor van deze film, komt met een speciale gast voor de Q&A. De surprise guest maken we nog bekend!


HEMELBESTORMERS (108 minuten)
Vrijdag 5 maart om 21:00 uur
Q&A met Wilco van Rooijen


FILM Onderzoeksjournalist en documentairemaker Geertjan Lassche gaat in april 2014 met een Nederlandse expeditie onder leiding van Wilco van Rooijen mee naar Himalaya-reus Cho Oyu (8201m.). Wat drijft de ‘hemelbestormers’ om grenzen te overschrijden? Universele dilemma’s in en over de bergsport krijgen een gezicht naarmate de top dichterbij komt.

Q&A Wilco van Rooijen is een bekende bergbeklimmer en expeditieleider.


SCHOOL AMONG GLACIERS (72 minuten)
Vrijdag 12 maart om 21:00 uur
Q&A met Benti Banach


FILM In ‘School among Glaciers’ volgen we een onderwijzer die te voet onderweg is naar Lunana, in een van de meest onherbergzame valleien van Bhutan. Een uitdagende reis van 14 dagen, over smalle bergpaden en hoge bergpassen, waaronder de griezelige Gangla Karchung Pas op 5.200 m hoogte. Het verblijf in Lunana is minstens zo uitdagend als de reis ernaartoe.

Q&A Benti Banach is schrijver en journalist.


Veel kijkplezier!