Over Neoliet2022-04-11T11:15:01+02:00
Home » Over Neoliet

Klimplezier voor iedereen!

Neoliet is een plek waar sport, ontspanning én ontmoeten samen gaan in een relaxte setting. Voor jong en oud(er), voor recreant en topsporter, voor onderwijs en bedrijven, voor parasporter en diegenen die van de zijlijn willen kijken. 

We bieden de sport aan in al haar disciplines: touwklimmen, boulderen (klimmen tot afspronghoogte) en speed (snelklimmen). In alle vrijheid geef je invulling aan de klimsport hoe, wanneer en met wie je wilt.  Vrijheid die hoort bij deze tijd.

Neoliet is opgericht door 8 -voudig Nederlands Kampioen Erik Jacobs en geboren uit passie voor de klimsport. We pionieren, innoveren en ontwikkelen verder. Neoliet heeft inmiddels 12 klim- en bouldergyms in Nederland en Duitsland met elk hun eigen identiteit en een fantastisch team van ondernemers, klimmers en boulderaars. We bieden een verscheidenheid aan diensten in bewegen en gezondheid, hebben een eigen nationaal opleidingscentrum en werken samen met veel verschillende partners.

Sport & ontmoeten is in onze visie een recht van ieder mens. Team Neoliet deelt al bijna 30 jaar lang elke dag haar passie voor de klimsport met de maatschappij. Klimmen is een gezonde, mooie manier van bewegen en sporten voor iedereen.

Neoliet, voor en door klimmers.

Meet our gyms & people

Alle Neoliet vestigingen hebben een fantastisch team vol met gepassioneerde klimmers en boulderaars en natuurlijk een ondernemende manager. We zijn gevestigd in Nederland en Duitsland.

Duurzaam ondernemen

Neoliet pakt de uitdaging om zo duurzaam mogelijk te ondernemen graag aan.

People

We zijn bedrijfsambassadeur van Oxfam Novib en erkend bij Wagemark (beperkte verschillen in beloning tussen de hoogst- en laagstverdienenden binnen een bedrijf).

Een deel van ons Team bestaat uit Wajongers en jongeren met afstand tot de arbeidsmarkt. Dat geldt ook voor onze jeugdleden. Onze teams zijn divers in leeftijd, opleidingsniveau, gender en meer.

We openen regelmatig onze deuren voor maatschappelijke initiatieven.

We zijn een actieve gezonde hangplek voor iedereen, ook diegenen die het niet altijd makkelijk hebben, op welke manier dan ook.

Planet

Ons horeca-assortiment is zoveel mogelijk biologisch, vleesarm en zo veel mogelijk fairtrade. We steunen organisaties zoals Natuurmonumenten.

We promoten fietsgebruik onder medewerkers, evenals het OV. Natuurlijk beperken we het gebruik van papier, water en energie zoveel mogelijk.

In al onze vestigingen hebben we 100 % groene energie, vaak zelf opgewekt door zonnepanelen of aardwarmte en anders ingekocht.

Door hergebruik, refurbishen van grepen/wanden en te innoveren proberen we milieuwinst te halen.

Passion

Neoliet is opgericht door 8-voudig Nederlands Kampioen en fervent outdoor klimmer Erik Jacobs. Ons team bestaat uit sporters die op alle niveaus en met alle leeftijden hun passie delen. 

Onze top- en parasporters als rolmodel voor de jeugd. Je kunt altijd meer dan je denkt. We investeren in jeugd, wedstrijd- en topsport, als inspiratie, zodat de breedtesport kan groeien. Iedereen kan klimmen.

Om van klimmen je beroep te maken hebben we de Neoliet Academy opgericht. Ook delen we onze passie met partners en andere gelijkgestemden.

Meet our partners

 In onze unieke community waar iedereen welkom is en waar nieuwe vriendschappen zich vormen, ontstaan ook samenwerkingen.  Commerciële motieven staan bij Neoliet niet voorop, dat geeft vrije ruimte voor een andere kijk op sport die we samen met onze partners vormgeven.

Werken bij Neoliet

Neoliet is op zoek naar ondernemende klimmers en boulderaars én nieuwe mogelijkheden om de klimsport nog meer plek te geven in onze maatschappij.

Vacature: Trainer/instructeur bij Neoliet Tilburg

Voor onze vestiging Neoliet Tilburg zoeken wij per direct een trainer en/of klim-instructeur. Een klimgekke medewerker, die met veel enthousiasme zijn/haar/diens passie voor de klimsport met anderen wil delen. Als instructeur ben jij degene die nieuwe klimmers, jong en oud, veilig laat kennismaken en helemaal gek maakt met jouw enthousiasme voor [...]

Assistent bedrijfsleider bij Neoliet Tilburg

Bij Neoliet Tilburg zijn wij op zoek naar een assistent bedrijfsleider. Deze klimmende duizendpoot heeft bij voorkeur al een kliminstructeurs- en trainers opleiding afgerond, en weet wat het inhoudt om te werken in een klimhal. Daarnaast ondersteun en vervang je de bedrijfsleider op zoveel mogelijk vlakken als dat nodig [...]

Neoliet Community

Klimmen bij Neoliet is meer dan alleen verticale fitness. De Neoliet community is voor de één een happy family, voor de ander mindfulness met vrienden of gewoon een gezellige escape van de dagelijkse sleur. Bij Neoliet is iedereen welkom, zeven dagen in de week. In alle vrijheid geef jij de klimsport invulling zoals jij dat wilt, met wie je wilt en wanneer het jou uitkomt.

Go to Top