Home/Ook belangrijk om te weten

Ook belangrijk om te weten

Praktisch

Niet vergeten voor deelnemers én begeleiders:
• Gemakkelijke (sport)kleding (geen jurk, hakken etc.)
• Schone indoorsportschoenen of klimschoenen
• Lang haar in een staart of opgestoken
• Geen sieraden dragen en/of losse materialen (bijv. geen mobiel in je broekzak)
• Jeugd (toprope klimmen) jonger dan 14 jaar heeft een volwassen begeleider nodig (1 begeleider per 3 kids)
• Jeugd (boulderen) jonger dan 12 jaar heeft een volwassen begeleider nodig

NB De activiteit is incl. klimmateriaal (klimgordel, een karabiner en een zeker-apparaat). Klimschoenen kun je eventueel huren, deze zijn niet verplicht. Een cursus is altijd inclusief klimschoenen. Voor boulderen heb je geen klimgordel, karabiner en zeker-apparaat nodig.

NB Er zijn lockers aanwezig. We adviseren je om geen waardevolle spullen mee te nemen of anders niet in auto of kleedkamer te laten liggen!

Betalen

Van te voren betalen gebeurt op de volgende manieren:
• De betaling geschiedt online op het moment van boeking. De volledige kosten dienen in één keer via iDEAL te worden voldaan. Als je gebruik maakt van extra diensten dan wordt dit ter plekke afgerekend middels een PINbetaling. Pas wanneer de online betaling gedaan is, is de reservering definitief.
• Maak je gebruik van een voucher? Neem dan altijd de geprinte versie mee. Deze moet ingeleverd worden bij de balie. (Afbeeldingen, codes e.d. op telefoons kunnen wij helaas niet accepteren.)
• Wil je gebruik maken van een Neoliet Cadeaukaart? Neem dan contact op met onze klantenservice.
NB Je krijgt altijd een bevestigingsmail, maar check je spam even of bel ons als je hem niet hebt ontvangen. We sturen graag een nieuwe.
Heb je niet vooraf betaald?
• Dan kun je ter plekke afrekenen aan de balie middels een PINbetaling.

Wijzigen/annuleren

Andere datum kan wel, maar liever niet!
Heb je een cursus, introductieles of feestje geboekt, maar kun je toch niet komen? In dat geval heb je de mogelijkheid de boeking te verplaatsen. Graag kijken we samen naar een alternatieve datum. Verplaatsen binnen 3 weken voor aanvang is vaak niet meer mogelijk, de plekjes zijn meestal al vol en de instructeurs voor je ingeboekt, maar we doen ons best. Voor verplaatsen binnen dit termijn brengen we dan ook kosten in rekening.
Mis je een les van een cursus? Dan kijken we of we een plekje kunnen maken in een andere cursus. Ook daar zijn kosten aan verbonden.
Meer personen? Gezellig!
Kom je met een paar mensen meer? Dan horen we dat graag 7 dagen van te voren! Vaak is er nog wel plek. We kunnen dan eventueel, mocht de groep te groot worden, nog een extra instructeur inplannen.
Annuleren van een deel of de gehele boeking?
Wil of kun je echt niet meer? Kosteloos annuleren kan tot 21 dagen voor de boeking. Binnen 7-21 dagen voor de boeking betaal je 50% van de kosten en binnen 7 dagen van te voren is er geen restitutie mogelijk. Annuleren kan uitsluitend via een reply op de bevestigingsmail van de boeking.

NB Houd je er rekening mee dat er voor sommige boekingen een minimaal aantal geldt en dat dit altijd betaald moet worden, ook als je met minder deelnemers komt?

Veiligheid

Klimmen is een risicosport. Met het boeken van een activiteit ga je akkoord gegaan met onze huisregels, veiligheidsinstructies en algemene voorwaarden. Deze zijn los verkrijgbaar aan de balie, op de muur, meegeleverd bij de bevestigingsmail en op de safety pagina > te vinden.
Je dient zelf alle deelnemers van jouw boeking op de hoogte te stellen. Deelnemers moeten zich realiseren dat tijdens de les verantwoordelijkheid aan hen wordt overgedragen. Deelnemers zijn zelf verantwoordelijk voor de eigen veiligheid en die van de klimpartner en moeten zich bewust zijn van de risico’s die de klimsport met zich mee kan brengen.

Safety pagina

Kennismaken bij Neoliet

Belangrijke informatie bij je geboekte kennismakingsles of introductieles.

Tijdens het kennismaken leer je van onze instructeur op een persoonlijke manier de inside trics en kicks van de sport.

De groepskennismakingsles is gratis en een leuke manier om mensen te ontmoeten. In de privé introductieles staat persoonlijke aandacht centraal en is er meer tijd voor je vragen en wensen.

Graag een kwartiertje van te voren aanwezig zijn voor het passen van klimschoenen.

Deze lessen kun je boeken in Rotterdam > en Utrecht >

Veiligheidsfilmpje boulderen

Bij de groepskennismakingsles ga je klimmen in touwgroepjes van 2 of 3.

Wil je na de groepskennismakingsles of introductieles weer een keer komen klimmen? Dan klim je opnieuw onder begeleiding van een instructeur.

Wil je regelmatig komen klimmen? Doe dan mee met de beginnerscursus klimmen (indoor toprope cursus). Na afronding van deze cursus ontvang je je K2/ITC licentie en mag je in alle klimcentra in Nederland zelfstandig klimmen/zekeren op beginners- en gevorderden wanden. Bovendien krijg je, na afronding van deze cursus, aansluitend een gratis maand onbeperkt klimmen in alle Nederlandse Neoliet klim- en bouldercentra.

Deze les kun je boeken in Utrecht >, Tilburg >, Eindhoven Noord >, Eindhoven Zuid > en Heerlen>

Info & veiligheidsfilmpje introductieles

Cursussen bij Neoliet

Belangrijke informatie bij je geboekte cursus.

Het is niet verplicht om een beginnerscursus te volgen, maar wel leuk en leerzaam! In een aantal lessen leer je de basisbeginselen van het boulderen én is er ruimte voor jou persoonlijk. Natuurlijk leer je nieuwe mensen kennen en kun je alles vragen dat je wilt. De eerste keer graag een kwartiertje van te voren aanwezig zijn voor het passen van klimschoenen.

Bij de gevorderde cursus zet je de puntjes op de i en leg je een diepere basis voor je techniek, leer je boulders beter lezen en problemen efficiënter oplossen. Er is ook ruimte om in te gaan op de individuele wensen van jou als cursist.

Deze cursussen kun je volgen in Rotterdam >

Info & veiligheidsfilmpje introductieles

De eerste keer graag een kwartiertje van te voren aanwezig zijn voor het passen van klimschoenen.

Na de cursus krijg je een maand gratis klimmen. Tijdens je gratis maand mag je onbeperkt (zo vaak als je wilt) komen klimmen in alle Nederlandse Neoliet vestigingen.

Tijdens je cursus maak je gebruik van ons klimmateriaal. Heb je na het behalen van je examen nog geen eigen klimspullen? Dan zijn deze te huur aan de balie. Na de cursus kun je ook een starterspakket kopen. Je krijgt dan aantrekkelijke korting in onze shop op je eerste klimspullen. Vraag even naar deze aanbieding als je hem hebt gemist.

Deze cursus kun je volgen in Utrecht >, Tilburg >, Eindhoven Noord >, Eindhoven Zuid > en Heerlen>

Veiligheidsfilmpje toprope klimmen

Je maakt dan gebruik van je eigen basic klimmateriaal. Voorklimtouwen en setjes gebruik je van ons.

Deze cursus kun je volgen in Utrecht >, Tilburg >, Eindhoven Noord >, Eindhoven Zuid > en Heerlen >

Veiligheidsfilmpje voorklimmen

Workshops volwassenen bij Neoliet

Belangrijke informatie bij je geboekte workshop

In deze workshop kun je proeven van het vak routebouwen. Je leert de basic veiligheidszaken én je creativiteit te gebruiken in jouw eigen route. Als je enthousiast bent kun je daarna nog meedoen aan de landelijk erkende opleiding routebouwer. Er is ruimte voor je vragen en natuurlijk leer je nieuwe mensen kennen.

De workshop is inclusief materiaal. Enige ervaring in de klimsport en een licentie K2/ITC is vereist.

Data & Inschrijven Eindhoven Zuid

Misschien heb je onze online trainingen touwtechnieken > al gezien op You Tube? We leggen het ombouwen van deze reeks in de workshop touwtechnieken deel I graag persoonlijk uit, zodat je beter voorbereid bent om in gebieden zoals Berdorf te gaan rotsklimmen. We adviseren wel om, voordat je gaat rotsklimmen, je terdege voor te bereiden met een outdoor voorklimcursus.

De cursus is inclusief materiaal. Enige ervaring en de cursus indoor voorklimmen is vereist.

Data & inschrijven Eindhoven Zuid