Dit is Neoliet

Triggerfinger is een competitie die klimmers samen brengt, waar iedereen aan mee kan doen en de periode waarin vele klimmers in niveau zullen stijgen.

Neoliet is dé plek waar sport, ontspanning en ontmoeting samenkomen. Opgericht door Erik Jacobs, achtvoudig Nederlands Kampioen, is Neoliet uitgegroeid tot een pionier in de klimsport. Met vijftien klim- en bouldergyms in Nederland en Duitsland bieden we een scala aan diensten en disciplines, waaronder touwklimmen, boulderen en speedklimmen. Bij Neoliet geniet je van de vrijheid om de klimsport te beoefenen op jouw eigen voorwaarden. Onze visie is dat sport en ontmoeting een recht zijn voor iedereen. Al meer dan 30 jaar delen we onze passie met de maatschappij en streven we naar toegankelijkheid. Kom naar Neoliet en ontdek de kracht van onze gemeenschap, waar passie, vrijheid en beweging centraal staan.

Triggerfinger is een competitie die klimmers samen brengt, waar iedereen aan mee kan doen en de periode waarin vele klimmers in niveau zullen stijgen.

Van pioniers tot klimlegendes

Het begon allemaal in 1992, toen Erik Jacobs de allereerste Neoliet-vestiging opende in Eindhoven Noord. Het was een bescheiden begin, maar het vormde de basis voor een revolutie in de klimsport. Twee jaar later, in 1994, opende Neoliet Tilburg haar deuren, gevolgd door Neoliet Heerlen in 1996. Het enthousiasme groeide en mensen vanuit de omgeving stroomden naar deze nieuwe klimcentra, op zoek naar avontuur en uitdaging.

Het verhaal van Neoliet ging verder, en in 2012 werd Neoliet Eindhoven Zuid geopend. Het was een mijlpaal, omdat het de groeiende populariteit van de klimsport in de regio weerspiegelde. In 2014 werd het avontuur uitgebreid naar Rotterdam met de opening van Bolder Neoliet Rotterdam, nu Boulder Rotterdam. Een locatie die al snel een bruisende ontmoetingsplaats werd voor boulderliefhebbers.

Neoliet bleef niet stilstaan. In 2017 werd Neoliet Utrecht toegevoegd aan de familie, waardoor de passie voor klimmen en boulderen zich verder kon verspreiden. En het avontuur gaat door, want in april 2023 opende dochterbedrijf Boulder Tilburg haar deuren, waardoor nog meer mensen kunnen genieten van de wereld van het boulderen.

Gedurende al die jaren hebben onze Neoliet-vestigingen gediend als podium voor nationale en internationale klimwedstrijden. Hier hebben klimlegendes hun vaardigheden getoond en nieuwe klimfanaten zijn geboren. Het is een plek waar talent bloeit en grenzen worden verlegd.

En we gaan door. Binnenkort opent Boulder Veldhoven haar deuren en volgend jaar is het de beurt aan Boulder Eindhoven, waardoor we onze missie om de klimsport toegankelijk te maken voor iedereen verder versterken.

Neoliet, van bescheiden pioniers tot een bruisende klimgemeenschap, blijft groeien, innoveren en mensen inspireren om hun grenzen te verleggen. Stap binnen en voeg je bij de geschiedenis van Neoliet, waar avontuur wacht en persoonlijke overwinningen worden behaald.

misschien vind je dit ook leuk

Passie voor klimmen

Outreach programma's

Partnerships en samenwerken

Ethiek en verantwoordelijkheid

De Neoliet revolutie

Bij Neoliet draait alles om de klimmers. We zijn opgericht door klimmers, voor klimmers. Onze missie is om een veilige, duurzame en kwalitatieve omgeving te creëren waar klimmers van alle niveaus kunnen genieten van hun passie.

Veiligheid staat bij ons voorop. We streven ernaar om een veilige omgeving te bieden waarin klimmers met vertrouwen kunnen trainen en plezier kunnen hebben.

Duurzaamheid is een kernwaarde die we koesteren. We streven naar een minimale impact op het milieu en nemen maatregelen om onze gyms zo duurzaam mogelijk te maken.

Klanttevredenheid is van het grootste belang voor ons. We willen een gastvrije en vriendelijke sfeer creëren waarin onze klanten zich welkom voelen en de best mogelijke ervaring hebben.

Kwaliteit staat centraal in alles wat we doen. Of het nu gaat om onze faciliteiten, onze diensten of ons personeel, streven we altijd naar het hoogst mogelijke niveau en streven we ernaar om consistente kwaliteit te leveren in elke interactie.

Onze brand values - plezier, passie, verbinding en kwaliteit - vormen de ruggengraat van Neoliet. We geloven in het belang van plezier en passie bij het beoefenen van de klimsport. We streven naar verbinding, het creëren van een gemeenschap waarin klimmers elkaar inspireren en ondersteunen. En we zetten ons in voor kwaliteit, om ervoor te zorgen dat onze klanten altijd de best mogelijke ervaring hebben.

Bij Neoliet staat de revolutie in de klimsport centraal. We streven naar een nieuwe standaard van veiligheid, duurzaamheid, klanttevredenheid en kwaliteit.