Het Nederlandse Jeugdkampioenschap Lead 2023 vond afgelopen weekend plaats in Arnhem. Het evenement trok de meest getalenteerde jeugdklimmers van het land, die streden om de felbegeerde titel van Nederlands Jeugdkampioen Lead. Meer dan 100 fanatieke klimmers van 8 tot 18 jaar streden in hun eigen leeftijdscategorie om de hoogste plek op het podium! Neoliet is dit jaar een aantal Nederlands Jeugd Kampioenen rijker én Team Neoliet verovert de landstitel voor het beste team. 

Het Nederlands Jeugdkampioenschap Lead is een belangrijk platform voor jonge klimmers om hun vaardigheden te tonen en zich te meten met de beste jeugdklimmers van het land. Neoliet wil graag alle deelnemers feliciteren met hun inzet en doorzettingsvermogen. Ze bedanken ook alle coaches, supporters en vrijwilligers die hebben bijgedragen aan het succes! 

Na een intense competitie het afgelopen jaar is Team Neoliet bovendien als landskampioen uit de bus gekomen. Alle klimmers van Team Neoliet hebben buitengewone prestaties geleverd na keihard trainen de afgelopen jaren. Neoliet is trots op alle jeugdklimmers en hun trainers die keihard hebben gestreden tijdens het NJK.

Twee opmerkelijke jonge klimmers uit Eindhoven, Daniel Mennink (U16) en Sanne Gijselman (U20), hebben hun talent en vastberadenheid gedemonstreerd, wat heeft geleid tot hun overwinning als Nederlands Jeugdkampioenen Lead in hun respectievelijke leeftijdscategorieën.

Klimmers uit Tilburg, Bibi Hamers en Mirre Wijnen, hebben hun girl power gedemonstreerd, wat heeft geleid tot hun overwinning als Nederlands Jeugdkampioenen Lead (Bibi) en een derde plek (Mirre) en in hun respectievelijke leeftijdscategorie (U18). Jaden Tjon greep net mis en haalde een knappe vierde plek. In de U16 behaalde Elin van der Lee uit Tilburg ook een vierde plaats.

Twee opmerkelijke jonge klimmers uit Utrecht, Jesper Landman en Thijs Pieters, hebben ons ook laten zien hoe het moet. De titel van Nederlands Jeugdkampioen Lead is voor Jesper en een mooie derde plek is er voor Thijs in hun leeftijdscategorie U20.

Eigenaren van Neoliet, oud meervoudig Nederlands kampioenen Erik Jacobs en Nienke Swart, zien dit jaar een opmerkelijk niveau van concurrentie en prestatie bij de jeugd, waardoor de toekomst van het Nederlandse klimmen er veelbelovend uitziet.