Over neoliet

Neoliet is opgericht in 1992 door achtvoudig Nederlands Kampioen en internationaal route-setter Erik Jacobs. Neoliet is najaar 2017 uitgegroeid tot een bedrijf met tien grote professionele klim- en bouldercentra in Nederland en Duitsland. Neoliet heeft najaar 2016 ruim 21.000 m2 klim- en boulderwand en ruim 2500 routes en boulders voor haar klanten. Dat is uniek in Europa en daar zijn we best trots op!

Voor iedereen!
Naast het sportaanbod in onze professionele klim- en boulderhallen, vind je bij Neoliet ook volop uitdaging voor het onderwijs, kids en jeugd, groepen en bedrijven. We bieden een omgeving waar mensen elkaar in een relaxte setting kunnen ontmoeten, waar klimmers met andere klimmers in contact komen, waar vriendschappen zich kunnen ontwikkelen en waar je gestimuleerd wordt je (klim)vaardigheden te vergroten.

Klein, maar samen groot
Neoliet gelooft in duurzaam ondernemen en werkt nauw samen met verschillende partners in de klimsport. Neoliet kent een platte organisatiestructuur.

Er zijn verschillende ondernemers actief binnen Neoliet die elk één of meerdere vestigingen aansturen. Deze ondernemers werken nauw samen om de naam Neoliet hoog te houden. Ze staan elke dag klaar met hun team voor jou en al die andere mensen die met plezier de klimsport willen beoefenen en beleven!

Neoliet heeft in 2017 in totaal ruim 130 medewerkers in dienst (waarvan circa 60 in Nederland), verdeeld over de verschillende bedrijfstakken: vestigingsmanagers, barmedewerkers, trainers, instructeurs en routebouwers. Op een klein aantal na werkt het overgrote deel parttime naast studie of een andere baan. Al het personeel wordt (intern) opgeleid en heeft klimervaring. Bij Neoliet werken gemotiveerde klimmers die met veel plezier en kundigheid hun passie voor de sport delen!

Neoliet is voor en door klimmers
Ons ontstaan en bestaan is te danken aan een groot enthousiasme, passie en liefde voor de klimsport. Klimplezier is er voor iedereen!

 

Onze klimklups

Kids en jeugd vinden wij zo leuk en belangrijk dat wij in al onze Neoliet vestigingen onze eigen KlimklUP hebben opgericht. De KlimklUP is er voor kinderen van 8 t/m 12 jaar, voor jeugd van 12 t/m 17 jaar en voor jeugd die de KlimklUP niet los kan laten… ook nog van 16 t/m 20 jaar. Er wordt dagelijks getraind en je kunt zelf aangeven in welke groep of trainer je het liefste zou willen trainen. 

De KlimklUP heeft voor ieder wat wils ongeacht je leeftijd. We houden rekening met kinderen die meer rust en structuur nodig hebben of juist klaar zijn voor wat meer actie. Je kunt zelf aangeven op welke dagen je het liefst meetraint en hoe vaak in de week. Voor kinderen onder de 8 jaar is er bij veel KlimklUPs het ouder-kind klimmen. Je kunt niet vroeg genoeg beginnen! Er is ook een fanatiek wedstrijdteam dat overal in Nederland de boel onveilig maakt. Bij de KlimklUP is elk kind welkom...

Prijs & kwaliteit
De KlimklUP heeft wel opgeleide én betaalde trainers in dienst, want sportonderwijs is een vak. Ons kader werkt graag met jeugd. We worden op geen enkele wijze ondersteund door bond of overheid, dus de lidmaatschappen zijn helaas niet gesubsidieerd zoals dat gebruikelijk is in de jeugdsport. We proberen de prijzen echter zo laag mogelijk te houden.

KlimPasPoort en veiligheid
De jongere leden van onze KlimklUP hebben een eigen KlimPasPoort. Dit KlimPasPoort gaat elke week mee naar de training en de eigen trainer houdt hierin alle vorderingen bij. Leden van de KlimklUP hebben ook allerlei voordelen, zoals bijv. meedoen met leuke activiteiten, outdoor klimmen en deelnemen aan wedstrijden. Elke groep heeft zijn eigen trainer(s). Ouders van de klimmers moeten bij lidmaatschap wel een ouderverklaring invullen. Dit heeft te maken met ons veiligheidsbeleid. Voor ouders zijn er ook klim- en zekercursussen. Natuurlijk is het leuk om buiten de trainingen met je kind te klimmen...

Activiteiten
Het hele jaar door zijn er activiteiten zoals een nachtkamp, wedstrijden, events, buiten klimmen en boulderen, vriendjesweek, (locale, regionaal en landelijke) competities etc. Je kunt ook gratis gebruik maken van de MyNeolietApp om je klimvorderingen bij te houden en nieuwe routes te checken.

Grootste en actiefste jeugdklimclub van Nederland
De KlimklUP heeft ruim 700 enthousiaste leden. Doe jij mee?

 

agenda van alle klimklups

28mrt
NKBV Jeugdlead series
bij Neoliet Utrecht
01apr
KlimklUP Proefles
Iedere eerste training van de maand
10apr
Goede Vrijdag en Pasen
Voor alle KlimklUP's
23apr
PETZL Triggerfinger Competitie
De klimcompetitie van Neoliet
27apr
Koningsdag
Geen trainingen
27apr
Meivakantie
Voor alle KlimklUP's
01mei
KlimklUP Proefles
Iedere eerste training van de maand
05mei
Bevrijdingsdag
Normaal geopend
21mei
Hemelvaartsdag
Trainingen vervallen
31mei
Pinksteren
Trainingen vervallen
01juni
Pinksteren
Trainingen vervallen
01juni
KlimklUP Proefles
Iedere eerste training van de maand
01juli
KlimklUP Proefles
Iedere eerste training van de maand

nederland

Neoliet Utrecht
Leidsche Rijn - Vleuten
Componistenlaan 6
3451 SX Utrecht
T 030 22 71 848
E [email protected]

Bolder Rotterdam
Keilestraat 9 - Havennummer 296
3029 BP - Rotterdam
T 010 71 71 805
[email protected]

Neoliet Tilburg
Topsportcentrum T-kwadraat
Marathonpromenade 1
5022 DN Tilburg
T 013 536 29 40
E [email protected]

Neoliet Eindhoven-Noord
Sportcomplex Eindhoven Noord
Vijfkamplaan 14
5624 EB Eindhoven
T 040 248 26 34
[email protected]

Neoliet Eindhoven-Zuid
Genneper Parken - Fontys Sporthogeschool Eindhoven
Theo Koomenlaan 3
5644 HZ Eindhoven
T 040 304 14 62 
[email protected]

Neoliet Heerlen
Stadionbaan 52
6416 CS Heerlen
T 045 54 24 358
[email protected]

www.neoliet.nl

duitsland

Kletterzentrum Neoliet Bochum
Flottmannstrasse 5 3h - 44807 Bochum - Duitsland
T 0049 234 540 99 55
[email protected]

Kletterzentrum Neoliet Mühlheim
Ruhrorterstrasse 51 - 45478 Mühlheim - Duitsland
T 0049 208 740 26 266
[email protected]

Kletterzentrum Neoliet Essen
Graf-Beust-Allee 29b - 45141 Essen - Duitsland
T 0049 201 852 99 628
[email protected]

Bolderbar Bochum
Ottostr 29, 44867 Bochum - Duitsland
T +0049 234 520 09 842
[email protected]

www.neoliet.de

Veilig klimmen, boulderen én persoonsgegevens gebruiken doen we graag samen!
- Neoliet.nl maakt gebruik van cookies. We gebruiken geen tracking-cookies!
- Indien je komt klimmen en/of boulderen schrijf je je in als klant en ga je akkoord met onze algemene voorwaarden / huisregels / veiligheidsinstructies / ouderverklaring. 
- We gebruiken je gegevens om je verder te helpen en uit veiligheidsoverwegingen, niet om je lastig te vallen. 
Veel plezier! We helpen je graag.