KlimklUP

Zit je liever in een boom dan dat je op de grond staat? Worden je ouders helemaal gek van je geklim? Wil je van klimmen jouw sport maken en nieuwe vrienden ontmoeten? Je kunt elke week of meerdere keren per week komen trainen bij de KlimklUP. Maak van klimmen jouw sport!

Onze teams

Je bepaalt zelf hoe vaak je wilt trainen. We kijken samen welke groep het beste bij je past. We hebben vier verschillende leeftijdsgroepen:

  • Ouder-kind team van 5 tot 8 jaar

  • Kids team van 8 tot 12 jaar
  • Jeugd team van 12 tot 15 of 17 jaar (afhankelijk van locatie)

  • Jeugd team vanaf 15 jaar

Naast deze groepen hebben we een Talententeam voor de fanatiekelingen waar je met gelijkgestemden aan je eigen niveau kan werken en als je wilt met wedstrijden mee kunt doen. Als je wat extra aandacht nodig hebt door een extra ‘uitdaging’ dan hebben we in sommige vestigingen een Plusteam en anders proberen we een geschikt plekje voor je te zoeken.

Wanneer?

De trainingskalender en de tarieven vind je op de pagina van je vestiging. We trainen bijna elke dag! Wanneer niet? In de schoolvakanties zijn er geen trainingen. Maar er zijn vaak wel alternatieven zoals een vakantietraining, gratis meedoen met de kennismakingsles, workshops, etc. Dat verschilt per vestiging. Check het vakantierooster bij jouw vestiging en eventuele activiteiten in de schoolvakantie.

De trainingen duren 1 ½ uur. Die van het TalentenTeam duren 2 uur.

Probeer het uit!

Boek een proefles

Natuurlijk wil je het gewoon een keer proberen. Dat kan met een proefles bij een training van jouw keuze. Was de proefles leuk? Dan kun je lid worden. Check de Kids en jeugd-pagina van jouw vestiging.

Lid worden

Lid blijven

Om lid te worden moet je je samen met een ouder/wettelijk vertegenwoordiger inschrijven aan de balie de eerste keer dat je komt meetrainen. Je kunt beginnen met een proefabo om de eerste maanden te kijken of je het ook echt zo leuk vindt. Echt lid worden ben je altijd minimaal een half jaar met een maandelijkse automatische incasso. Die wordt na het half jaar verlengd met telkens een maand.

Voordelen van het lidmaatschap zoals meedoen met leuke events (uitsluitend voor leden), gratis gebruik van Toplogger (vette app voor al jouw routes), een familie abo of 50% korting op de indoor toprope cursus voor ouders en meer vind je op de pagina van jouw vestiging net zoals de huidige tarieven.

Wil je naar een ander groep omdat je het druk hebt, niet zo leuk vindt of naar de middelbare school gaat/ studeren? Dan kun je je abo wijzigen bij de ledenservice. Kijk even op onze website en stuur ze een mailtje.

De KlimklUP is tot en met 18 jaar, maar als je op die leeftijd al een tijdje lid bent kun je gewoon lid blijven tot je 21ste. Wel zo gezellig nog even!

Wil je toch liever stoppen? Jammer! Stuur een mail via de site naar onze ledenservice. Houd wel rekening met het opzegtermijn. Dat is na een half jaar lidmaatschap een kalendermaand.

50% korting op de toprope cursus voor ouders

Als ouder van een KlimklUP lid kun je de toprope cursus met 50% korting boeken. Mail je persoonlijke gegevens samen met die van je zoon/dochter naar jouw vestiging.

Goed om te weten

Neoliet werkt samen met Stichting Leergeld. Deze Stichting helpt kids die ouders hebben met een minimaal inkomen waardoor lidmaatschap van een sportclub niet mogelijk is. Wil je via deze stichting lid worden van de KlimklUP? Meld je eerst even aan via deze Stichting. Het lidmaatschap is dan voor de duur van een jaar.

Licenties

Je kunt al jong beginnen met klimmen en klauteren onder begeleiding van volwassenen. Naast het leren bewegen in al die toffe routes, sterk en lenig worden, horen bij het klimmen ook allerlei veiligheidsaspecten én het trainen van je risicobewustzijn. Het juist aanleren van handelingen en het nemen van verantwoordelijkheid voor je eigen veiligheid en voor elkaar is een essentieel onderdeel van de klimsport. Best veel toch? Daarom leer je dat allemaal bij de KlimklUP in je eigen tempo.

Je haalt bij de KlimklUP je licente indoor toprope met als doel zelfstandig klimmer worden. Daar zijn geen extra kosten aan verbonden. Naast deze licentie werken we bij Neoliet met het Neoliet Labelsysteem (vanaf de zomer 2022). Alles wat je hebt geleerd krijgt dan een vrolijk kleurtje! Dat kleurtje mag jij elke training aan je gordel hangen, zodat we van elkaar zien wat we allemaal al kunnen.

Nog even iets belangrijks!

Klimmen is net als elke sport een sport met risico’s, maar bij klimmen is er ook (net als bijvoorbeeld sporten als skaten, jumpen of freerunnen) valgevaar. Veiligheid is bij ons daarom extra belangrijk. Zorg dat je op de hoogte bent en blijft van alle regels.

Communicatie

Leuke events vind je op onze site én op social media! Handig om ons te volgen. Dat geldt ook voor andere informatie.

De meeste trainingsgroepen hebben een eigen app-groep waarbinnen van alles gedeeld wordt m.b.t. trainingen, vakanties e.d. Stuur ons even een mailtje als je toegevoegd wil worden aan de app-groep.

kies jouw vestiging

Eindhoven Noord
Eindhoven Zuid
Utrecht
Tilburg
Heerlen