Aanvullende informatie bij je boeking - onderwijs

Voor een goede en prettige samenwerking tijdens de geboekte klimactiviteit bij Neoliet, stellen wij u vooraf graag op de hoogte van onze richtlijnen voor het begeleiden van onderwijs groepen. 

Voorbereiding op de activiteit 
Na binnenkomst kunnen de leerlingen zich omkleden in de kleedkamers. Hierbij zijn er een aantal zaken van belang: 
- Tijdens de activiteit moeten alle sieraden af, hiermee kunnen zij achter grepen blijven hangen 
- Alle (kleding) zakken moeten leeg zijn, spullen kunnen naar beneden vallen of kwijtraken 
- Lange haren moeten worden opgebonden, het haar kan vast komen te zitten in het materiaal 

Als iedereen klaar is, gaan de leerlingen onder begeleiding van onze instructeur de klimruimte in. 

Hoe ziet de instructie eruit? 
Na een korte demonstratie zal de instructeur alle stappen van het veilig boulderen/klimmen/speleo kruipen uitleggen. Aangezien we hier toch met een risico-sport te maken hebben, vragen wij tijdens deze instructie een hoge concentratie van de leerlingen. Zodra de instructie klaar is (circa 10 min) gaan de leerlingen zelfstandig aan de slag onder toezicht van onze instructeur. Aan het einde van de les zal de instructeur de groep weer bij elkaar roepen en wordt er gezamenlijk afgesloten.

Let op! Indien het gaat om leerlingen jonger dan 14 jaar, dienen jullie zelf voor voldoende begeleiders te zorgen die de kinderen gaan zekeren. De ideale verhouding is 1 begeleider op 3 leerlingen.

Let op! Indien een groep onrustig is en er hierdoor gevaarlijke situaties ontstaan, zullen wij de betreffende docent aanspreken en waar nodig zelf ingrijpen. In het uiterste geval zijn wij genoodzaakt om de activiteit stil te leggen in het belang van de veiligheid van de leerlingen. 

Wat verwachten wij van u? 
- Om de instructie zo soepel en efficiënt mogelijk te laten verlopen, verzoeken wij u vriendelijk om de leerlingen vooraf te informeren over het belang van onze instructie. Het niet goed opnemen van deze instructie kan leiden tot gevaarlijke situaties. Daarnaast vragen wij u toe te zien op kleding, haren, sieraden, e.d. 
- Onze instructeurs zullen zorgen voor de instructie tijdens de activiteit, maar wij vragen de aanwezige docent actief zorg te dragen voor de orde en rust in de groep. Zowel tijdens de instructie als tijdens het klimmen of een andere activiteit. 
- Absentielijsten dient u zelf bij te houden. 
- In geval van vermissing van materiaal of beschadigingen door leerlingen, wordt de school door ons aansprakelijk gesteld. Kostbaarheden kunnen op eigen risico aan de balie worden afgegeven of er kunnen kluisjes gebruikt worden. Neoliet is niet aansprakelijk voor diefstal of vermissing van goederen van leerlingen. 
- Wilt u het ons direct laten weten als er leerlingen aanwezig zijn met gedrags- of gezondheidsproblemen die extra begeleiding of oplettendheid van ons vragen? 

Wijzigen of annuleren en betalen
- Wijzigingen van enkele deelnemers kan schriftelijk tot twee werkdagen voor de boeking. Worden het er veel meer of veel minder? Dan horen we dat graag vijf werkdagen van te voren omdat we dan een extra instructeur moeten inzetten of moeten afzeggen. Er wordt altijd een minimaal aantal van 10 leerlingen gefactureerd, ook als er minder komen. 
- Annuleren van een deel of het gehele arrangement kan zonder kosten tot 7 dagen van te voren, anders zijn wij genoodzaakt het bedrag conform opdrachtbevestiging/offerte in rekening te brengen. 
- Indien u een factuur ontvangt vragen wij u vriendelijk deze binnen de betalingstermijn te betalen. Indien dit niet gebeurt, rekenen wij administratiekosten en zal in de toekomst betaling vooraf plaats moeten vinden. 

Akkoord huisregels en voorwaarden 
Met het boeken van deze activiteit bent u akkoord gegaan met onze huisregels, veiligheidsinstructies en (algemene) voorwaarden. Deze zijn los verkrijgbaar aan de balie, op de muur, meegeleverd bij je boeking en op de website te vinden. U dient zelf de deelnemers en wettelijk vertegenwoordigers van de deelnemers op de hoogte te stellen. U, deelnemers en wettelijk vertegenwoordigers moeten zich vooraf realiseren dat tijdens de les verantwoordelijkheid aan hen wordt overgedragen. Deelnemers zijn zelf verantwoordelijk voor de eigen veiligheid en die van de (klim)partner. Deelnemers en wettelijk vertegenwoordigers zijn zich bewust van de risico’s die de klimsport en overige activiteiten met zich mee kunnen brengen. 

 

Neoliet verzorgt graag een leerzame, sportieve en leuke activiteit voor de leerlingen. Wij zullen hier dan ook ons uiterste best voor doen. Heeft u nog vragen of wensen? Neemt u dan contact op met de betreffende vestiging. 

Wij wensen de leerlingen veel plezier!

 

Veilig klimmen, boulderen én persoonsgegevens gebruiken doen we graag samen!
- Neoliet.nl maakt gebruik van cookies. We gebruiken geen tracking-cookies!
- Indien je komt klimmen en/of boulderen schrijf je je in als klant en ga je akkoord met onze algemene voorwaarden / huisregels / veiligheidsinstructies / ouderverklaring. 
- We gebruiken je gegevens om je verder te helpen en uit veiligheidsoverwegingen, niet om je lastig te vallen. 
Veel plezier! We helpen je graag.