faq & formulieren


Zelfstandig klimmen/zekeren/boulderen

Mag ik zelfstandig komen klimmen of boulderen?
lees meer over zelfstandig sporten voor alle leeftijden >
lees meer over veiligheid en regels als je zelfstandig wilt klimmen of boulderen >

Ik wil graag een vriend/vriendin zonder ervaring meenemen om een keer mee te klimmen, mag dit?
Iedere volwassene mag in principe zelfstandig komen klimmen. Als jij zelf de juiste vaardigheden bezit om zelfstandig te mogen zekeren, mag je vriend/vriendin mee komen klimmen onder jouw begeleiding en jouw verantwoording. Hij/zij betaalt dan gewoon de entreeprijs, plus eventuele huurkosten voor klimmaterialen. Denk er wel om dat hij/zij jou niet mag zekeren en blijf op de beginnerswanden.
Minderjarig? Tijdens de KlimklUP trainingen zijn vriendjes en vriendinnetjes van harte welkom tijdens de speciale vriendjes en vriendinnetjesweken.

Ik wil graag een vriend/vriendin zonder ervaring meenemen om een keer mee te boulderen, mag dit?
Dat kan altijd.


Introductielessen & Kennismakingslessen

Wat moet ik meenemen bij een introductieles / kennismakingsles
We adviseren je een sportieve broek en shirt aan te trekken of mee te nemen, schone sportschoenen en op koude dagen een warme sweater om aan te trekken tijdens de instructie. Laat sieraden thuis of leg ze in het kluisje. 

Waarom is een back-up zekeraar verplicht?
De back-up zekeraar is een paar extra handen aan het touw, waardoor het risico op fouten tot een minimum beperkt wordt. Door strenge veiligheidsnormen voor jullie eigen klimplezier wijken wij hier niet vanaf.

Waarom kan ik met 2 personen, zonder afgronde klimcursus, niet langer dan een uur klimmen?
Zonder afgeronde beginnerscursus (K2 - Indoor Toprope) is het verplicht om met een back-up zekeraar te klimmen. Als je met minimaal 3 personen bent en de instructeur is van mening dat jullie veilig klimmen/zekeren, mogen jullie die dag zelfstandig doorklimmen, aangezien er een back-up zekeraar (extra paar handen aan het touw) is. 
Zonder een derde persoon zal de instructeur deze taak op zich nemen. Deze instructeur wordt standaard voor een uur geboekt bij een introductie. Uiteraard is het mogelijk om de instructeur langer bij te boeken.

Ook is er de mogelijkheid om mee te doen met de kennismakingsles. Je kunt dan met 2 personen 1,5 uur klimmen omdat de instructeur 1,5 uur bij deze les aanwezig blijft.


Cursussen

Ik heb al klimervaring, moet ik dan toch eerst de beginnerscursus volgen?
Waarschijnlijk sta je dan in de landelijk database. Als je al klimervaring hebt en je staat er niet in, dan moet je een cursus indoor toprope hebben gevolgd of beschikken over gelijkwaardige vaardigheden. Ons personeel zal je vragen om je vaardigheden te laten zien. Zij zullen dan beoordelen of jouw vaardigheden gelijk zijn aan die van een beginnerscursus klimmen (K2 Indoor Toprope cursus). Indien dit niet het geval is, mag je alleen komen klimmen onder toezicht van een Neoliet instructeur. Je kunt dan kiezen voor de kennismakingsles of voor een persoonlijke introductieles.

Moet ik eerst een beginnerscursus hebben gedaan voor ik de voorklimcursus kan doen?
Je moet eerst je beginnerscursus (K2 Indoor Toprope) hebben afgerond of vergelijkbare vaardigheden bezitten, voordat je kunt deelnemen aan de voorklimcursus (K3 Indoor Voorklim Cursus). Bovendien moet je enige klimervaring hebben.

 


Wekelijkse Trainingen

Mag ik meedoen met de wekelijkse trainingen?
Neem contact op en we kijken voor je.

Vanaf welke leeftijd zijn er trainingsmogelijkheden?
Vanaf alle leeftijden zijn er trainingsmogelijkheden.

Kan ik een proefles doen?
Een proefles bij de volwassen training is altijd mogelijk, mits je in het bezit bent van een K2 Indoor Toprope certificaat. De proefles is gratis, je betaalt alleen de reguliere entreekosten. 

Bij de KlimklUP training is er iedere eerste training van de maand de mogelijkheid om een proefles te doen. 

Mag ik/mijn kind mee trainen met het selectieteam?
Op uitnodiging of door je zelf te laten zien op de selectiedagen heb je kans om in het selectieteam te komen. Meer dan één keer per week trainen kan natuurlijk ook als je niet in het selectieteam wilt of komt.

Ik wil graag een vriend/vriendin meenemen naar de training, mag dit?
Bij volwassentrainingen is dit toegestaan in de vorm van een proefles voor je vriend/vriendin. Hij/zij dient wel minimaal in het bezit te zijn van een K2 certificaat.
Tijdens de KlimklUP trainingen zijn vriendjes en vriendinnetjes van harte welkom tijdens de speciale vriendjes en vriendinnetjesweken. In overige lessen niet i.v.m. de veiligheid en de voortgang van de trainingen.


Abonnementen en lidmaatschap

Welk abonnement/lidmaatschap kan ik het beste nemen?
Afhankelijk van je klim/boulder-behoefte zijn er verschillende mogelijkheden:
- ik klim minder dan 10x per jaar: losse entree
- ik klim minimaal 6x per maand of ik wil meedoen met de trainingen: trainingsabonnement/halfjaarabonnement
- alles daar tussen: 10-rittenkaart

Hoe wijzig ik mijn abonnement/lidmaatschap of zeg ik op?
Vul het formulier in via onze site om een wijziging door te geven (abo-vorm of persoonlijke gegevens). Je ontvangt een bevestiging van de wijziging.

Wat is de opzegtermijn voor mijn abonnement/lidmaatschap?
Je sluit een abonnement af voor de periode van een half jaar. Na deze periode geldt er een opzegtermijn van 1 hele kalendermaand. Als een opzegging bijvoorbeeld vóór 1 februari binnen is, beëindigen wij het abonnement per 1 maart.

Vanaf welke leeftijd kun je lid worden van de KlimklUP?
Vanaf 8 jaar mogen kinderen zelfstandig mee doen met de trainingen, 6 & 7-jarigen mogen mee doen met ons ouder-kind team. Er is een 16+ team, waar leden tot 21 kunnen trainen.

Betaal ik inschrijfgeld of administratiekosten als ik lid word van Neoliet?
Nee, voor je lidmaatschap van Neoliet betaal je géén inschrijfgeld en ook géén administratiekosten.


ledenvoordeel

Hoe vaak mag ik komen klimmen als ik lid word van Neoliet?
Je mag onbeperkt komen klimmen voor een vast bedrag in de maand, dus zo lang en zo vaak als jij wilt.

Mag ik als lid ook meedoen met de wekelijkse trainingen?
Ja, je mag als lid ook meedoen in een van onze vaste trainingsgroepen op een vaste avond, mits daar plek is uiteraard. Het hoeft echter niet, je kunt ook uitsluitend zelf komen klimmen.

Kan ik als lid ook in de andere Neoliet-vestigingen klimmen?
Ja, met een NL-abonnement mag je klimmen in al onze Neoliet-vestigingen klimmen. Met een gewoon abonnement mag je klimmen in je "thuis"- Neoliet vestiging.

Krijgen we korting als we lid worden met ons hele gezin?
Ja, wij bieden een familie-abonnement, waarbij je voor het 4e familielid (en de volgende familieleden)  slechts € 20,- per maand betaalt.

Krijg ik als lid ook korting bij de aanschaf van klimmateriaal in de Neoliet-shop?
Ja, iedereen die lid is van Neoliet krijgt altijd 10% korting op een aankoop in een van onze Neoliet-shops. 

Hoe betaal ik mijn abonnementsgeld?
Je abonnement wordt eenvoudig maandelijks automatisch geïncasseerd. Hier geef je éénmalig toestemming voor. Wil je dit niet kun je ook vooraf het abonnement contant betalen. Dan krijg je een half-jaarabonnement zonder training.

Mijn kind wil lid worden van de KlimklUP. Welke voordelen heeft dit?
Als lid van onze gezellige KlimklUP doe je mee met onze wekelijkse trainingen. Je mag voordelig of gratis meedoen aan onze KlimklUP events. Ouders krijgen 50% korting op de beginnerscursus. En ben je eenmaal 18 en je vindt het te gezellig om al afscheid te nemen van de KlimklUP dan mag je lid blijven tot je 21e en hoef je nog niet weg. Voorwaarde voor dit laatste is wel dat je vanaf je 18e een onbeperkt abonnement neemt.


10-rittenkaarten

Hoe lang is mijn 10-rittenkaart geldig?
Een 10-rittenkaart is één jaar geldig, vanaf de datum van aankoop.

Is mijn 10-rittenkaart persoonsgebonden?
Ja. Onze 10-rittenkaarten zijn persoonsgebonden. Het is niet mogelijk om je klimpartner op jouw rittenkaart binnen te laten.

In welke hallen kan ik de 10-rittenkaart gebruiken?
De 10-rittenkaarten zijn te gebruiken in alle Nederlandse vestigingen van Neoliet (Eindhoven Noord, Eindhoven Zuid, Tilburg, Heerlen, Utrecht en Rotterdam).


Kinderfeestjes/workshops

Is er een minimale leeftijd voor jullie activiteiten?
Boulderen: vanaf 8 jaar
Klimmen: geen minimale leeftijd, onze enige voorwaarde is dat de klimgordel goed past 
Speleobox: 8 jaar
Superswing/abseil: vanaf 8 jaar
Schatzoeken: 8 jaar
Indiananbrug: 8 jaar 

Is er een minimale lengte voor jullie activteiten?
Nee, wij hebben geen minimale lengte voor onze activiteiten. Het belangrijkste is dat de klimgordels goed passen. Onze huurgordels zijn ook geschikt voor kleine kinderen. Daar past een 3- en/of 4-jarige vaak wel in.

extra informatie >

Veilig klimmen, boulderen én persoonsgegevens gebruiken doen we graag samen!
- Neoliet.nl maakt gebruik van cookies. We gebruiken geen tracking-cookies!
- Indien je komt klimmen en/of boulderen schrijf je je in als klant en ga je akkoord met onze algemene voorwaarden / huisregels / veiligheidsinstructies / ouderverklaring. 
- We gebruiken je gegevens om je verder te helpen en uit veiligheidsoverwegingen, niet om je lastig te vallen. 
Veel plezier! We helpen je graag.
Meer informatie Ok