Laatste update info COVID-19

Update 31 augustus 2020

Dagen en tijden waarop gereserveerd moet worden voor zelfstandig klimmen
Momenteel wijzigen deze dagen en tijden regelmatig omdat we in blijven spelen op wat er in de klimhal gebeurd. Op de website van je vestiging vindt je de actuele informatie.

Eindhoven Noord   Eindhoven Zuid   Tilburg   Heerlen   Rotterdam   Utrecht


Update 21 augustus 2020

Betreft Eindhoven Noord, Eindhoven Zuid en Tilburg: KlimklUP kids, jeugd en selectie groepen kunnen weer gewoon komen trainen volgens het normale rooster. Let op dat voor het nieuwe seizoen een aantal trainingstijden zijn aangepast i.v.m. doorstroom in de hal. Voor KlimklUP kinderen is er al een plekje gereserveerd voor hun training. Maar… kom je niet, meld je dan wel af via je trainings-appgroep.

Volwassenen die deelnemen aan een trainingsgroep: zorg dat je een plek reserveert voor jezelf in het juiste tijdslot. Maak je geen gebruik van een gereserveerd plekje dan is het fijn als je dat even meldt via mail of telefoon (last minute).  

Voor het zelfstandig klimmen moet je voor meer tijdstippen gaan reserveren. In Tilburg en Eindhoven Noord moet je reserveren voor de ochtend en de avond, ‘s middags hoeft dat niet. In het weekend moet je in Tilburg voor de ochtenden en voormiddag reserveren (9.30 tot 13.00) en in Eindhoven Noord de gehele zaterdag en zondag. Op verschillende doordeweekse ochtenden kun je al vanaf 10 uur terecht. Het gaat zeker gebeuren dat de blokken vol zijn, zorg dus dat je op tijd reserveert.

Belangrijke extra info voor Eindhoven Zuid: In Zuid dien je te wachten bij de ingang van het gebouw, je wordt daar aan het begin van je gereserveerde tijdsblok opgehaald. Aan het einde van het blok wordt je ook weer naar buiten begeleid. Het is niet toegestaan om zelfstandig door het gebouw te lopen. Dit geldt ook voor de jeugdtrainingen. Zorg dus dat je op tijd bent!

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? 
> Meld je hier aan voor de nieuwsbrief van Utrecht
> Meld je hier aan voor de nieuwsbrief van Eindhoven Noord & Zuid
> Meld je hier aan voor de nieuwsbrief van Tilburg
> Meld je hier aan voor de nieuwsbrief van Heerlen
> meld je hier aan voor de nieuwsbrief van Rotterdam


Update 22 juli 2020

Betreft (alleen) Bolder Rotterdam: Vanaf nu kan er in Bolder gereserveerd worden vanaf 8 dagen van te voren. Op doordeweekse dagen tot 18:00 uur hoeft er niet meer gereserveerd te worden, je kan dan gewoon komen boulderen. In de avonduren en in de weekenden is reserveren nog wel verplicht.


Update 15 juli 2020

Betreft (alleen) Utrecht: Een aanstormende vakantie en voortschrijdend inzicht, heeft ons er van overtuigd dat er vanaf a.s. zaterdag 18 juli geen reserveringen meer nodig zijn. Er is bij ons op dit moment voldoende capaciteit indoor én outdoor om op een verantwoorde manier te komen klimmen. Kom binnen wanneer je wil en klim dus weer zo lang als je wil! Wil je buiten openingstijden klimmen? Geef ons even een belletje! Misschien zijn we er al wat eerder! 

Betreft (alleen) Heerlen: Voor Heerlen geldt dat vanaf maandag 20 juli reserveren niet meer nodig is.

Alle overige corona maatregelen blijven uiteraard nog wel van toepassing.


Update 8 juli 2020

In Utrecht en bij Bolder Rotterdam hoeft er op doordeweekse dagen tot 18:00 uur niet meer gereserveerd te worden, je kan dan gewoon komen klimmen of boulderen. In de avonduren en in de weekenden is reserveren nog wel verplicht.

In Tilburg is reserveren ook pas nodig vanaf 18:00 uur en in de ochtenden. Op zondag hoeft er niet gereserveerd te worden. De tijdsblokken in de avonden zijn verlengd.

In Eindhoven Noord is reserveren ook pas nodig vanaf 18:00 uur en tijdens KlimklUP vakantietrainingen in de ochtend. Ook hier zijn de tijdsblokken in de avonden verlengd.

Eindhoven Zuid is gesloten vanaf maandag 13 juli t/m zondag 23 augustus.

 


Update 24 juni 2020 

We gaan 1 juli a.s. zonder tegenbericht van onze overheid, indoor open! Daar zijn wel een aantal regels voor die jij en wij
moeten hanteren. Je kent ze inmiddels wel, zoals de 1,5 meter afstand. Ook zul je een aantal vragen moeten beantwoorden, want als je verkouden bent of koorts hebt mogen we je niet toelaten. Het is belangrijk om deze regels in acht te nemen, omdat we natuurlijk open willen blijven de komende maanden zodat we weer lekker kunnen klimmen.

Voor jou verandert er bij ons ook iets heel anders, je zult moeten reserveren en er rekening mee moeten houden dat er beperkt plek is, omdat we volgens de richtlijnen een maximum aantal mensen mogen toelaten. Bijkomend voordeel voor jou… het zal niet druk zijn!

Het is in ieder geval voor jou en ons wel even wennen. We proberen je zo goed mogelijk te helpen!

Hoe reserveer je een plekje?
Reserveren gaat via het linkje op de site van jouw vestiging, kijk op de home page! 
- Voor de week van 1 juli kun je vanaf maandag 29 juni via de link op de site een plekje reserveren.
- Vanaf donderdag 2 juli kun je via de link op de site reserveren voor de week erna. 
- Vervolgens  zal elke donderdag via de site de nieuwe link klaarstaan.

In Utrecht kun je steeds 8 dagen van te voren een reservering plaatsen. Hier komen dus iedere dag nieuwe tijdslots vrij.

Trainingen
We trainen door deze zomer! Maar we willen weten of je komt. Je trainer neemt contact met je op, zodat we de planning voor de zomer rond kunnen maken.

Utrecht
Ook in Utrecht kan er vanaf 1 juli weer binnen worden geklommen. Omdat daarmee de capaciteit flink uitgebreid is, kunnen we de klimslots vergroten naar 2 uur. De meeste avond-outdoor-klimslots gaan overigens naar 2½ uur. Het zal dus een stuk minder druk zijn en we verwachten veel minder volgeboekte klimslots. Er gaan ook wat ochtenden vervallen, maar op woensdag- en vrijdagochtend en in het weekend, kan je nog steeds vanaf 8 uur s'ochtends klimmen. 

In Utrecht gaan deze zomervakantie de jeugdtrainingen door.


Update 5 juni 2020

Zoals jullie waarschijnlijk al hebben gehoord mogen onze hallen vanaf 1 juli ook indoor weer helemaal open!  Daar zijn we natuurlijk hartstikke blij mee. 

Zelfstandig klimmen? Dat kan alleen met een reservering!

Om alles goed te organiseren kan er op het moment dat we open gaan UITSLUITEND worden geklommen met een reservering. Dit zijn de spelregels: 
• Reserveren doe je via de link op de homepage van de Neoliet-site van jouw vestiging.
• Je kunt telkens 8 dagen van te voren reserveren. Er komen dagelijks, door de dag heen, telkens nieuwe beschikbare tijdslots. 
• Reserveren is voor iedereen mogelijk, als je in ieder geval in het bezit bent van een K2-licentie/ Indoor Toprope-diploma of aantoonbare ervaring.
• Voor Utrecht geldt een uitzondering: daar kun je reserveren voor het indoor-klimmen en APART reserveren voor het outdoor-klimmen. Met een gemaakte reservering kun je dus NIET indoor én outdoor klimmen. 
• Voor de buitenwand in Utrecht zal het reserveren al vanaf maandag 15 juni anders verlopen: Je kunt vanaf die datum 8 dagen van te voren een plaats reserveren. Er komen dus dagelijks, door de dag heen, telkens nieuwe tijdslots beschikbaar. 

Trainingen gaan gewoon weer door! 

De volwassen-trainingen worden gewoon weer opgestart zoals dat vóór COVID-19 ook was. Ook dan moet je reserveren, zorg dus dat je dit op tijd doet. Je maakt gebruik van hetzelfde tijdslot als alle andere klimmers. Communiceer met je trainer in de app-groep of je wel of niet gaat komen.

De KlimklUP trainingen gaan ook weer gewoon van start binnen. Voor jullie is plek vrij gehouden.  Kom je niet trainen? Geef dit dan ruim op tijd door zodat we jouw plekje aan een andere klimmer kunnen geven die ook heel graag komt klimmen.

En jouw abo?
Wat betekent dit voor de abonnementen die gepauzeerd zijn of gestopt: 
• Gepauzeerd, dan gaat je abonnement weer automatisch lopen per 1 juli.
• Gestopt, dan zul je zelf aan de balie het abonnement weer moeten activeren door het opnieuw af te sluiten.

Eind juni volgt een nieuwsbrief met alle details, zoals bijvoorbeeld de COVID-19 maatregelen die we nemen en wat dat betekent voor jullie als klimmers. 


Update 29 mei 2020

Goed nieuws! Als alles mee zit gaan we per 1 juli namelijk ook binnen weer klimmen en boulderen. Dat is allemaal natuurlijk wel een beetje afhankelijk van hoe we in Nederland met de versoepelingen om gaan de komende tijd.  Sterker nog, in Zwolle mogen de hallen al open (de veiligheidsregio maakt daar een uitzondering), en we proberen natuurlijk nog harder om dat ook voor onze hallen mogelijk te maken. Daar knokken we verder voor!

Eerst hebben we nog een leuke tussenstap voor jullie want vanaf maandag 1 juni... 2e pinksterdag dus... mogen we een terras gaan openen.  Wij zorgen voor een C-proof-terras voor onze klimmers zodat zij na het klimmen een drankje kunnen nemen, of dat ouders kunnen wachten tijdens een KlimklUP training. Bij slecht weer zouden we zelfs binnen een drankje mogen nuttigen. Binnen mag er wel gedronken worden maar niet gesport. Klinkt allemaal erg onlogisch, maar we hebben het er mee te doen. Elke vestiging zal dit op zijn eigen manier doen, zij zullen op social media laten weten wanneer het terras geopend is.

50% korting voor actieve abo-houders bij Neoliet Duitsland.
Kun je echt niet wachten? Dan kan je nu ook met 50% korting klimmen in de Duitse Neoliet vestigingen (voor abonnementhouders met een actief abo). De andere 50% wordt door jouw Neoliet vestiging bijgelegd, dus let even op je entreeprijs, want het is wat chaotisch met alle maatregelen… Geldig vanaf vandaag! Dat laatste geldt ook voor de fun-klim in Essen van Neoliet.


Update 15 mei 2020


Volwassen trainingen gaan weer van start
Onze volwassen trainingen gaan, in aangepaste vorm, in al onze hallen (met uitzondering van Neoliet Utrecht) weer van start vanaf maandag 18 mei. Kijk hier voor alle informatie.

KlimklUP ouder-kind team gaan ook weer trainen
In Utrecht gaat vanaf zaterdag 23 mei ook het ouder-kind team weer van start. De betreffende klimmers hebben hierover bericht gekregen vanuit de vestiging.

We vechten voor eerder open!
De sport en ook klimmen is veel in de aandacht geweest. Afgelopen dinsdag is er gesproken met de minister, OMT en RIVM. We zetten alles op alles om eerder, maar verantwoord en veilig, open te gaan voor jullie. We hebben hulp van de NKBV en deze keer ook het NOC-NSF. De discussie op dit moment gaat met name om aerosolen, maar omdat bij klimmen niet veel ‘gehijgd’ wordt en we over enorme aantallen kubieke meters beschikken per bezoeker, zou dat eigenlijk geen probleem mogen zijn. We hopen dus op meer begrip. Vandaag hebben we een interview met Brabants Dagblad, afgelopen week met L1 op de radio en kwam RTL4 op bezoek in Utrecht. Vandaag een intervieuw met nu.nl en van het weekend het Brabants dagblad. 

Wil je meer lezen? 
> Lees hier het item Voor eerdere opening moeten sportscholen extra maatregelen nemen van het algemeen dagblad
> Lees hier het item Samen sterk voor opstart buiten- én binnensporten van fnrs.nl
> Lees hier het item Sportscholen mogelijk eerder open van bnr  

 


Update 8 mei 2020

Buitenwand in Utrecht gaat open

Het goede nieuws is dat we vanaf maandag 11 mei in Utrecht mogen starten met klimmen op onze buitenwand. We zijn superblij en hebben het geluk dat we zo’n mooie buitenwand hebben gecreëerd die nu zo goed van pas komt. De afgelopen weken hebben we er een heleboel nieuwe routes ingeschroefd en als het lukt zit er komende maandag al een unieke ‘crack-route’ van 20 meter lengte. Wel is het enorm jammer dat we nog niet binnen mogen klimmen. Uiteraard zijn we het met die  beslissing van de overheid niet eens. Daarom wordt er achter de schermen heel hard gewerkt om al onze klimhallen eerder dan 1 september open te laten gaan.  Met steun van onze branchevereniging BKS, de NKBV en het NOC NSF zijn we op dit moment druk bezig, wordt de politiek aangesproken en heeft Klaas Dijkhof donderdagmiddag in de Kamer steun gevraagd voor o.a. de klimhallen. We hebben dus goede hoop dat al onze acties leiden tot een vervroegde opening van onze hallen. We houden jullie op de hoogte via mail, FB, onze sites en Instagram. 

Hoe meer steun en geluid er vanuit onze klimmers-achterban komt, hoe groter de kans dat we daadwerkelijk eerder mogen openen.

> Kijk hier voor alle informatie m.b.t. deze update


Update 1 mei 2020

We hopen dat alles goed met jullie is? Jeuken je handen? Die van ons in ieder geval wel! We zetten alles op alles om eind mei open te mogen. 

Nieuwe versie protocol klaar voor politiek
Als klimmers en boulderaars willen we natuurlijk zo snel mogelijk weer de grepen pakken. Om te zorgen dat jullie dat straks veilig en verantwoord kunnen doen is de branche hard bezig. Er wordt nauw samengewerkt op nationaal en internationaal niveau. Denk aan POS (een samenwerkingsverband van brancheorganisaties die zo’n 3.400 sportaanbieders vertegenwoordigen, bij de leden van POS werken bijna 50.000 mensen en sporten jaarlijks vijf miljoen sporters) en andere ondernemers over de gehele wereld. 

Sportondernemers zijn in Nederland binnen de politiek en het NOC-NSF een vergeten sportaanbieder, ook in deze tijd, terwijl we groeiend zijn en ongeveer net zoveel leden hebben als de verenigingen aangesloten bij NOC-NSF. We hopen dat door samenwerking de politiek én het NOC-NSF meer oog voor ons krijgt en dat ze inzien dat we 21 mei verantwoord open kunnen gaan voor jullie.

We brengen een dezer dagen een nieuwe versie van ons protocol in bij de politiek in (ministerie VWS en EZ), samen met uitingen en regels. We benadrukken het belang van sport in onze maatschappij, de ontspanning en de gezondheid. Wil je het lezen? 

> bekijk het concept

Hardware wordt ingericht
Inmiddels zijn we ook bezig met het inrichten van onze vestigingen, zodat we jullie veilig kunnen ontvangen. We maken plekken voor de zekeraars, looppaden en looprichtingen. Er komen verschillende uitingen her en der om jullie te helpen. En… het wordt duidelijk dat er vooraf gereserveerd moet worden en een beperkt aantal klimmers aanwezig kan zijn. Jullie krijgen ook een grote eigen verantwoordelijkheid, want 1,5 meter afstand moeten we wel samen doen. 

Onze abohouders krijgen voorrang!
Hoe het precies gaat worden en wanneer we mogen beginnen weten we niet, maar onze abonnementhouders krijgen in ieder geval voorrang bij het reserveren. Een aantal dagen daarna kunnen andere klimmers een plekje boeken. We hopen dat we je daarmee in de gelegenheid stellen een plekje naar je keuze te vinden. We hebben dan wel je goede e-mail adres nodig! Hebben we die nog niet? Stuur dan voor de zekerheid een mail naar jouw vestiging ovv je pasnummer, dan zetten we je goed in onze database. 


Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? 
> Meld je hier aan voor de nieuwsbrief van Utrecht
> Meld je hier aan voor de nieuwsbrief van Eindhoven Noord & Zuid
> Meld je hier aan voor de nieuwsbrief van Tilburg
> Meld je hier aan voor de nieuwsbrief van Heerlen
> meld je hier aan voor de nieuwsbrief van Rotterdam

1 mei 2020

Veilig klimmen, boulderen én persoonsgegevens gebruiken doen we graag samen!
- Neoliet.nl maakt gebruik van cookies. We gebruiken geen tracking-cookies!
- Indien je komt klimmen en/of boulderen schrijf je je in als klant en ga je akkoord met onze algemene voorwaarden / huisregels / veiligheidsinstructies / ouderverklaring. 
- We gebruiken je gegevens om je verder te helpen en uit veiligheidsoverwegingen, niet om je lastig te vallen. 
Veel plezier! We helpen je graag.