Over neoliet

Neoliet is opgericht in 1992 door achtvoudig Nederlands Kampioen en internationaal route-setter Erik Jacobs. Neoliet is najaar 2017 uitgegroeid tot een bedrijf met tien grote professionele klim- en bouldercentra in Nederland en Duitsland. Neoliet heeft najaar 2016 ruim 21.000 m2 klim- en boulderwand en ruim 2500 routes en boulders voor haar klanten. Dat is uniek in Europa en daar zijn we best trots op!

Voor iedereen!
Naast het sportaanbod in onze professionele klim- en boulderhallen, vind je bij Neoliet ook volop uitdaging voor het onderwijs, kids en jeugd, groepen en bedrijven. We bieden een omgeving waar mensen elkaar in een relaxte setting kunnen ontmoeten, waar klimmers met andere klimmers in contact komen, waar vriendschappen zich kunnen ontwikkelen en waar je gestimuleerd wordt je (klim)vaardigheden te vergroten.

Klein, maar samen groot
Neoliet gelooft in duurzaam ondernemen en werkt nauw samen met verschillende partners in de klimsport. Neoliet kent een platte organisatiestructuur.

Er zijn verschillende ondernemers actief binnen Neoliet die elk één of meerdere vestigingen aansturen. Deze ondernemers werken nauw samen om de naam Neoliet hoog te houden. Ze staan elke dag klaar met hun team voor jou en al die andere mensen die met plezier de klimsport willen beoefenen en beleven!

Neoliet heeft in 2017 in totaal ruim 130 medewerkers in dienst (waarvan circa 60 in Nederland), verdeeld over de verschillende bedrijfstakken: vestigingsmanagers, barmedewerkers, trainers, instructeurs en routebouwers. Op een klein aantal na werkt het overgrote deel parttime naast studie of een andere baan. Al het personeel wordt (intern) opgeleid en heeft klimervaring. Bij Neoliet werken gemotiveerde klimmers die met veel plezier en kundigheid hun passie voor de sport delen!

Neoliet is voor en door klimmers
Ons ontstaan en bestaan is te danken aan een groot enthousiasme, passie en liefde voor de klimsport. Klimplezier is er voor iedereen!