Neoliet en duurzaam ondernemen

Natuur en milieu
Neoliet probeert haar steentje bij te dragen om belasting van het milieu zo laag mogelijk te houden. De meeste medewerkers wonen dichtbij en komen op de fiets. Met name in ons eigen gedrag is milieuwinst te behalen. Lichten uit in ruimtes waar niet gewerkt wordt, verwarming niet te hoog, deuren dicht als de verwarming aan staat etc. En uiteraard zijn er zo veel mogelijk spaar- of ledlampen. We gebruiken weinig kantoormateriaal en er wordt zoveel mogelijk digitaal verstuurd. Ons drukwerk is van milieuvriendelijke kwaliteit. Ook in onze bescheiden keuken is weinig afval. Papier en glas worden uiteraard gescheiden. We verkopen zo min mogelijk consumpties uit weggooiflessen. Koekjes bij de thee zijn niet verpakt. De glazen flessen worden opgehaald door de leverancier voor recycling. Onze bedrijfskleding is van biologisch katoen. Onze klimcentra zijn voorzien van zoveel mogelijk (dak)ramen voor voldoende daglicht en ventilatie. Neoliet gebruikt groene energie en/of creëert deze zelf met behulp van aardwarmte en zonnepanelen.

Goede doelen
Natuurlijk steunen we ook goede doelen. Maandelijks doneert Neoliet een bedrag van haar omzet aan Oxfam Novib. We zijn al enkele jaren bedrijfsambassadeur. Het ontbreekt ondernemers in ontwikkelingslanden niet aan ondernemingszin, maar vaak wel aan middelen. Dankzij onze betrokkenheid en microkredietprojecten starten deze ondernemers een bedrijf en kunnen zo in hun eigen bestaan voorzien. Bovendien profiteren veel mensen in hun dorp en regio hier van. We zijn ook lid van Natuurmonumenten (via Puro). Daarnaast sponsoren we wedstrijden voor het goede doel als Blue Grip of events voor Serious Request.

Biologisch
Onze horeca is zoveel als mogelijk fairtrade en/of biologisch. Dat vinden wij belangrijk: producten afnemen zodat andere bewuste ondernemers gezond kunnen voortbestaan en verder ontwikkelen.

Sponsoring
Het Nederlands team, Jong Oranje, RTC en het nationale en regionale wedstrijdcircuit worden door Neoliet gesponsord en georganiseerd. Daarnaast steunen we ook onze eigen wedstrijdteams. Financiële middelen hiervoor komen uit de breedtesport. Neoliet ontvangt geen financiële ondersteuning of subsidie om de sport te ontwikkelen en de topsport te ondersteunen.

 

Team Neoliet

Plezier!
Neoliet streeft naar werkplezier voor iedere werknemer, stagiaire en vrijwilliger! We streven naar optimale arbeidsomstandigheden, zodat veiligheid van werknemers en de gezondheid zoveel mogelijk worden gewaarborgd. Neoliet is aangesloten bij een gecertificeerde ARBO-dienst en voldoet aan de wettelijk gestelde eisen. Neoliet is een erkend leerbedrijf. Neoliet kent een platte structuur, zodat haar medewerkers betrokken zijn bij veel zaken die in het bedrijf spelen. Dit resulteert in een prettige en gezellige werksfeer met grote onderlinge collegialiteit.

Niet iedereen is hetzelfde maar wel gelijk
Iedereen, ongeacht ras, religie, leeftijd of sekse wordt gelijk behandeld. Neoliet heeft een divers personeelsbestand. Er wordt geen onderscheid gemaakt. Ongewenste intimiteiten, pesten, uitsluiten, agressie en geweld worden niet getolereerd! Uiteraard hebben we een gedragscode en stellen we eisen aan de Neoliet mentaliteit.

Voor en door klimmers
De klimsport kent nauwelijks verenigingsstructuur, maar de sfeer is er niet minder om. Vrijwilligers zijn onmisbaar voor een gezond regionaal en nationaal wedstrijdcircuit en verschillende jeugdactiviteiten. De personeelsteams en vrijwilligers zijn vaak samen aan de klim. Neoliet is en blijft voor en door klimmers.