Wanneer gaan we weer beginnen?

Update 29 mei 2020

Goed nieuws! Als alles mee zit gaan we per 1 juli namelijk ook binnen weer klimmen en boulderen. Dat is allemaal natuurlijk wel een beetje afhankelijk van hoe we in Nederland met de versoepelingen om gaan de komende tijd.  Sterker nog, in Zwolle mogen de hallen al open (de veiligheidsregio maakt daar een uitzondering), en we proberen natuurlijk nog harder om dat ook voor onze hallen mogelijk te maken. Daar knokken we verder voor!

Eerst hebben we nog een leuke tussenstap voor jullie want vanaf maandag 1 juni... 2e pinksterdag dus... mogen we een terras gaan openen.  Wij zorgen voor een C-proof-terras voor onze klimmers zodat zij na het klimmen een drankje kunnen nemen, of dat ouders kunnen wachten tijdens een KlimklUP training. Bij slecht weer zouden we zelfs binnen een drankje mogen nuttigen. Binnen mag er wel gedronken worden maar niet gesport. Klinkt allemaal erg onlogisch, maar we hebben het er mee te doen. Elke vestiging zal dit op zijn eigen manier doen, zij zullen op social media laten weten wanneer het terras geopend is.

50% korting voor actieve abo-houders bij Neoliet Duitsland.
Kun je echt niet wachten? Dan kan je nu ook met 50% korting klimmen in de Duitse Neoliet vestigingen (voor abonnementhouders met een actief abo). De andere 50% wordt door jouw Neoliet vestiging bijgelegd, dus let even op je entreeprijs, want het is wat chaotisch met alle maatregelen… Geldig vanaf vandaag! Dat laatste geldt ook voor de fun-klim in Essen van Neoliet.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? 
> Meld je hier aan voor de nieuwsbrief van Utrecht
> Meld je hier aan voor de nieuwsbrief van Eindhoven Noord & Zuid
> Meld je hier aan voor de nieuwsbrief van Tilburg
> Meld je hier aan voor de nieuwsbrief van Heerlen
> meld je hier aan voor de nieuwsbrief van Rotterdam


Update 15 mei 2020


Volwassen trainingen gaan weer van start
Onze volwassen trainingen gaan, in aangepaste vorm, in al onze hallen (met uitzondering van Neoliet Utrecht) weer van start vanaf maandag 18 mei. Kijk hier voor alle informatie.

KlimklUP ouder-kind team gaan ook weer trainen
In Utrecht gaat vanaf zaterdag 23 mei ook het ouder-kind team weer van start. De betreffende klimmers hebben hierover bericht gekregen vanuit de vestiging.

We vechten voor eerder open!
De sport en ook klimmen is veel in de aandacht geweest. Afgelopen dinsdag is er gesproken met de minister, OMT en RIVM. We zetten alles op alles om eerder, maar verantwoord en veilig, open te gaan voor jullie. We hebben hulp van de NKBV en deze keer ook het NOC-NSF. De discussie op dit moment gaat met name om aerosolen, maar omdat bij klimmen niet veel ‘gehijgd’ wordt en we over enorme aantallen kubieke meters beschikken per bezoeker, zou dat eigenlijk geen probleem mogen zijn. We hopen dus op meer begrip. Vandaag hebben we een interview met Brabants Dagblad, afgelopen week met L1 op de radio en kwam RTL4 op bezoek in Utrecht. Vandaag een intervieuw met nu.nl en van het weekend het Brabants dagblad.

Wil je meer lezen? 
> Lees hier het item Voor eerdere opening moeten sportscholen extra maatregelen nemen van het algemeen dagblad
> Lees hier het item Samen sterk voor opstart buiten- én binnensporten van fnrs.nl
> Lees hier het item Sportscholen mogelijk eerder open van bnr  

 


Update 8 mei 2020

Buitenwand in Utrecht gaat open

Het goede nieuws is dat we vanaf maandag 11 mei in Utrecht mogen starten met klimmen op onze buitenwand. We zijn superblij en hebben het geluk dat we zo’n mooie buitenwand hebben gecreëerd die nu zo goed van pas komt. De afgelopen weken hebben we er een heleboel nieuwe routes ingeschroefd en als het lukt zit er komende maandag al een unieke ‘crack-route’ van 20 meter lengte. Wel is het enorm jammer dat we nog niet binnen mogen klimmen. Uiteraard zijn we het met die  beslissing van de overheid niet eens. Daarom wordt er achter de schermen heel hard gewerkt om al onze klimhallen eerder dan 1 september open te laten gaan.  Met steun van onze branchevereniging BKS, de NKBV en het NOC NSF zijn we op dit moment druk bezig, wordt de politiek aangesproken en heeft Klaas Dijkhof donderdagmiddag in de Kamer steun gevraagd voor o.a. de klimhallen. We hebben dus goede hoop dat al onze acties leiden tot een vervroegde opening van onze hallen. We houden jullie op de hoogte via mail, FB, onze sites en Instagram. 

Hoe meer steun en geluid er vanuit onze klimmers-achterban komt, hoe groter de kans dat we daadwerkelijk eerder mogen openen.

> Kijk hier voor alle informatie m.b.t. deze update


Update 1 mei 2020

We hopen dat alles goed met jullie is? Jeuken je handen? Die van ons in ieder geval wel! We zetten alles op alles om eind mei open te mogen. 

Nieuwe versie protocol klaar voor politiek
Als klimmers en boulderaars willen we natuurlijk zo snel mogelijk weer de grepen pakken. Om te zorgen dat jullie dat straks veilig en verantwoord kunnen doen is de branche hard bezig. Er wordt nauw samengewerkt op nationaal en internationaal niveau. Denk aan POS (een samenwerkingsverband van brancheorganisaties die zo’n 3.400 sportaanbieders vertegenwoordigen, bij de leden van POS werken bijna 50.000 mensen en sporten jaarlijks vijf miljoen sporters) en andere ondernemers over de gehele wereld. 

Sportondernemers zijn in Nederland binnen de politiek en het NOC-NSF een vergeten sportaanbieder, ook in deze tijd, terwijl we groeiend zijn en ongeveer net zoveel leden hebben als de verenigingen aangesloten bij NOC-NSF. We hopen dat door samenwerking de politiek én het NOC-NSF meer oog voor ons krijgt en dat ze inzien dat we 21 mei verantwoord open kunnen gaan voor jullie.

We brengen een dezer dagen een nieuwe versie van ons protocol in bij de politiek in (ministerie VWS en EZ), samen met uitingen en regels. We benadrukken het belang van sport in onze maatschappij, de ontspanning en de gezondheid. Wil je het lezen? 

> bekijk het concept

Hardware wordt ingericht
Inmiddels zijn we ook bezig met het inrichten van onze vestigingen, zodat we jullie veilig kunnen ontvangen. We maken plekken voor de zekeraars, looppaden en looprichtingen. Er komen verschillende uitingen her en der om jullie te helpen. En… het wordt duidelijk dat er vooraf gereserveerd moet worden en een beperkt aantal klimmers aanwezig kan zijn. Jullie krijgen ook een grote eigen verantwoordelijkheid, want 1,5 meter afstand moeten we wel samen doen. 

Onze abohouders krijgen voorrang!
Hoe het precies gaat worden en wanneer we mogen beginnen weten we niet, maar onze abonnementhouders krijgen in ieder geval voorrang bij het reserveren. Een aantal dagen daarna kunnen andere klimmers een plekje boeken. We hopen dat we je daarmee in de gelegenheid stellen een plekje naar je keuze te vinden. We hebben dan wel je goede e-mail adres nodig! Hebben we die nog niet? Stuur dan voor de zekerheid een mail naar jouw vestiging ovv je pasnummer, dan zetten we je goed in onze database. 


Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? 
> Meld je hier aan voor de nieuwsbrief van Utrecht
> Meld je hier aan voor de nieuwsbrief van Eindhoven Noord & Zuid
> Meld je hier aan voor de nieuwsbrief van Tilburg
> Meld je hier aan voor de nieuwsbrief van Heerlen
> meld je hier aan voor de nieuwsbrief van Rotterdam

1 mei 2020

Veilig klimmen, boulderen én persoonsgegevens gebruiken doen we graag samen!
- Neoliet.nl maakt gebruik van cookies. We gebruiken geen tracking-cookies!
- Indien je komt klimmen en/of boulderen schrijf je je in als klant en ga je akkoord met onze algemene voorwaarden / huisregels / veiligheidsinstructies / ouderverklaring. 
- We gebruiken je gegevens om je verder te helpen en uit veiligheidsoverwegingen, niet om je lastig te vallen. 
Veel plezier! We helpen je graag.