Kom naar de bergsportdag bij Neoliet Eindhoven op 12 maart

Neoliet heeft als eerste nieuwbouwklimhal in Nederland ruim 30 jaar geleden de bergsport naar Eindhoven gebracht. We werden hartelijk ontvangen door de NKBV regio ter plaatse, die blij was met klimmen in de buurt. In die tijd moesten we als klimmers altijd over de grens om lekker te kunnen klimmen. Trainen was beperkt tot boulderwanden in de garage. De afgelopen 30 jaar heeft de sport zich enorm ontwikkeld. Het sportklimmen is inmiddels een Olympische discipline en staat in de dagelijkse sportbeleving in Nederland ver weg van de bergen, letterlijk en figuurlijk. De klimsport wordt nu totaal anders beleefd dan 30 jaar terug. De NKBV, de studenten alpen club ESAC en Team Neoliet laat dat graag samen aan jou zien op zondag 12 maart bij Neoliet Eindhoven Noord.

Neoliet klimmen boulderen eindhoven heerlen tilburg utrecht rotterdam duitsland

De verbinding tussen sportklimmen en de bergsport

Er zijn veel nieuwe materialen die speciaal ontwikkeld zijn om het klimmen veiliger en leuker te maken. We hebben erkende beroepsopleidingen.  Er zijn heel veel meer klimmogelijkheden bij gekomen, buiten en binnen, zowel in de bergsport als in het sportklimmen. Op deze dag gaan we terug naar onze roots en zoeken naar de verbinding tussen het sportklimmen en de bergsport, maar… wel in een modern jasje. Wil je proeven van de bergsport én onze verjaardag vieren? Beleef het met ons mee op 12 maart in Eindhoven.

De Bergsportdag in Eindhoven op zondag 12 maart

Je kunt je inschrijven voor verschillende workshops of gewoon gezellig komen genieten. We werken samen met berggidsen, ESAC en NKBV. Natuurlijk staat ons ervaren Team Neoliet voor je klaar om je mee te nemen. Voor deze dag kun je als lid gewoon terecht met je abo. Heb je die niet? Dan koop je een dagentree. Ben je lid van ESAC of de NKBV, dan betaal je € 7,50 entree op deze speciale dag. Voor een enkele workshop wordt nog een bijdrage gevraagd. Je kunt je inschrijven voor maximaal twee workshops.

De workshops tijdens de bergsportdag

  1. Stijgen & dalen

Op gefixeerd touw stijgen en dalen? Van onze multipitch- en hoofdinstructeur Bart Nieuwkamer leer je hoe je een stijgklem en prusiktouw kunt gebruiken.

Duur: 60 min
Maximaal aantal: 8 personen
Nodig: Toprope licentie
Leeftijd: 16+ jaar
Tijdstip: 09:30 uur
Kosten: € 5,- en je entreekaartje

2. Drytoolen met Marianne van der Steen

Van onze eigen Nederlandse kampioene ijsklimmen Marianne van der Steen leer jij hoe het moet! Maar dan indoor. Het indoor ijsklimmen wordt ook wel drytoolen genoemd. Via deze variant van ijsklimmen kun je je voorbereiden op het echte werk! Marianne verzorgt de workshop drytoolen twee keer op deze dag, dus meld je wel even aan van tevoren 😉 En om 13.00 uur is er een demo drytoolen!

Duur: 60 min
Maximaal aantal: 8 personen
Nodig: Toprope licentie
Leeftijd: 8+ jaar
Kosten: Entreekaartje of je Neoliet abo

3. Lezing Roeland van Oss, Climbing 4 Climate

Laat je meevoeren met de avonturen van berggids Roeland van Oss. Stel al je vragen en droom weg bij schitterend beeldmateriaal, maar sta ook stil bij de klimaatverandering en de impact die het heeft op onze sport.

Roeland van Oss is een van de weinige Nederlandse UIAGM Ski- en Berggidsen. Hij leeft en werkt in de Alpen. Hij is ook ISIA skileraar en een volledig gekwalificeerde sportleraar. Hoge witte bergen, steile rotswanden, bevroren watervallen, off-piste skiën, verse poedersneeuw, geweldige skitochten, nieuwe bergvaardigheden aanleren, cursussen en trainingen geven zijn nog maar een fractie van alles wat hij doet.

Duur: 60 min met uitloop
Maximaal aantal: 40 personen
Nodig: Interesse
Leeftijd: 8+ jaar
Tijdstip: 15:30 uur
Kosten: Gratis voor NKBV-leden, entreekaartje of je Neoliet abo
Meer info: Climbing 4 Climate

4. Portaledge multipitch

Leven op hoogte? Dat kan in deze workshop. Ervaar hoe het is om vanaf een portaledge te leven, te zekeren en te klimmen. Deze workshop vindt meerdere keren per dag plaats.

Duur: 30 min
Maximaal aantal: 2 personen
Nodig: Voorklim licentie
Leeftijd: 16+ jaar
Kosten: Entreekaartje of je Neoliet abo

5. Kneebar workshop

Leer hoe je een kneebar vindt en plaatst. Dat is best lastig! En ook best pijnlijk. Daarom krijg je een kneepad bij deze workshop. Deze worden gemaakt door een Oekraïens bedrijf dus je steunt meteen een paar klimmers die het even niet zo makkelijk hebben. De workshop wordt gegeven door onze hoofdtrainer Lars Schupp.

Duur: 90 min
Aantal: Twee workshops!
Maximaal aantal: 6 personen
Nodig: Indoor toprope licentie
Leeftijd: 16+ jaar
Kosten: € 60,- (inclusief Kneepad en steun aan Oekraïne)

6. Speleologie

Met speleologie ontdek je de mysterieuze ondergrondse wereld. Ontdek hoe het is om als klimmer je weg in het donker te vinden en hoe je jezelf door die nauwe gang wurmt met jouw brede schouders. Bij Neoliet Eindhoven hebben we de speleo nagebouwd achter onze klimwanden. Ervaar het op 12 maart! De workshop wordt meerdere keren per dag gegeven.

Duur: 30 min
Maximaal aantal: 12 personen
Nodig: Interesse
Leeftijd: 8+ jaar
Kosten: Entreekaartje of je Neoliet abo

7. Workshop klettersteigen

Weten hoe het is om net als Looi via staalkabels een weg te banen door de bergen? Dit noem je klettersteigen of via ferrata, wat in het Italiaans letterlijk ijzeren weg betekent. Tijdens de Bergsportdag op 12 maart organiseren we een workshop waarbij je kennis kunt maken met deze vorm van bergsport. De workshop vindt maar één keer plaats, dus pak je kans! Hij wordt gegeven door niemand minder dan Carlos Janssen.

Duur: 60 min
Maximaal aantal: 8 personen
Nodig: Interesse
Leeftijd: 8+ jaar
Kosten: Entreekaartje of je Neoliet abo

8. Aan de slag met de ijsboor!

De ESAC zorgt op de Bergsportdag voor mega grote ijsblokken die we gaan gebruiken om te oefenen met het plaatsen van een ijsboor. Gebruik een Abalakov-haak en abseiltouwtjes om vervolgens een anker in het ijs te plaatsen. Beoordeel je standplaats op betrouwbaarheid en leer de fijne kneepjes van de ESAC. De workshop vindt plaats vanaf de 12:00 uur. Je hoeft je voor deze workshop niet in te schrijven, dus kom gewoon gezellig langs.

9. Rotsbeheer

Er is een club in onze regio die zich inzet voor het onderhoud en nieuwe behaking van de rotsen die wij allemaal gebruiken om onze sport te beleven. Deze fanatieke klimmers hebben leuke dingen om te laten zien en te vertellen. Het onderhoud van onze klimgebieden is een hele verantwoording en vraagt veel zorg. Wil jij meer weten? Kom gezellig langs bij de stand van deze club van de NKBV en laat je verrassen. Hint: ze zijn ook altijd op zoek naar vrijwilligers 🙂

10. Aan tafel bij de esac

Tijdens de ESAC-klimweekenden is het de gewoonte om de dag te beginnen met onze hooggewaardeerde ESAC-eitjes. Dit legendarische gerecht bestaat uit heel veel ui, knoflook, ei en een hele hoop random kruiden. Probeer deze en je wordt gegarandeerd dat je nóg harder gaat klimmen!

11. Dit wil je weten als je naar de bergen gaat!

Schuif aan bij één van de (of alle) lezingen gegeven door aspirant International Mountain Leader Tim van Helmond. In de bergen ben je nooit uitgeleerd. Er zijn zoveel verschillende disciplines, terreinen en weersomstandigheden, om maar even iets te noemen. Een handvol thema’s worden tijdens de Bergsportdag in Eindhoven belicht tijdens de mini-lezingen van Tim. Inschrijven is niet nodig.

10:30 uur: Veiligheid, beleving & tochtplanning
11:30 uur: Met kinderen de bergen in
12:15 uur: Sneeuwschoenwandelen

Duur: 20 min per lezing, met uitloop
Maximaal aantal: 20 personen
Nodig: Interesse
Leeftijd: 16+ jaar
Kosten: Entreekaartje of je Neoliet abo

Internationale Vrouwendag: Vrouwen in de klimsport

maart 8, 2023|0 Comments

Het is vandaag internationale vrouwendag! Op 8 maart 1908 vond in New York de een grote staking van vrouwen plaats. De staking was begin van jaren van strijd voor gelijk loon, betere arbeidsomstandigheden en een [...]

If you love me, check me

februari 13, 2023|0 Comments

Veilig klimmen? Doe voor iedere route die je klimt de partnercheck. Indoor sportklimmen is een sport waarbij relatief weinig ongevallen gebeuren, mits je alle handelingen bewust en zorgvuldig uitvoert. Een voorwaarde voor veilig [...]

12 maart: Bergsportdag!

februari 8, 2023|0 Comments

Kom naar de bergsportdag bij Neoliet Eindhoven op 12 maart Neoliet heeft als eerste nieuwbouwklimhal in Nederland ruim 30 jaar geleden de bergsport naar Eindhoven gebracht. We werden hartelijk ontvangen door de NKBV [...]

  • neoliet-eindhoven-eplakka-esac

Eindhoven abonnement tijdelijk in Tilburg geldig

februari 7, 2023|0 Comments

Op zaterdag 26 november 2022 en op zaterdag 11 februari 2023 worden de volwassen abonnementen van onze klimmers bij Neoliet Eindhoven gedeeld met onze vestiging Neoliet Tilburg. Dit betekent dat je als abonnementhouder op [...]

Tariefverhoging

januari 30, 2023|0 Comments

Heb je gemerkt dat het wat frisser is in onze hallen? Maar dat de douches nog lekker warm zijn? Weet je dat de lonen van ons personeel flink zijn gestegen? Net als de inflatie? [...]

Tariefverhoging

januari 30, 2023|0 Comments

Heb je gemerkt dat het wat frisser is in onze hallen? Maar dat de douches nog lekker warm zijn? Weet je dat de lonen van ons personeel flink zijn gestegen? Net als de inflatie? [...]