Home » Aanvullende informatie bij je boeking – Academy Trainer

Belangrijke informatie bij opleiding sportklimtrainer 2 (SKT2)

De sportklimtrainer 2 (SKT2) opleiding is het fundament van de trainersopleidingen. En geeft bouwstenen waarop de SKT3 en SKT4 voortbouwen. Deze visie komt in de workshop-namen al naar voren FUN 1 en FUN 2 staan voor fundamentals 1 en 2.

Een SKT2 geeft lokaal training in de breedtesport. Denk daarbij aan de jeugdgroepen, maar ook aan cursussen of training voor volwassenen klimmers. Gebaseerd op het Long Therm Athlete Development model (LTAD) en de Athletic Skill Model (ASM) staat een leven lang klimmen centraal. Klimmen wordt daarom door SKT2’ers op een leuke en leerzame manier aangeboden door gebruik te maken van motorisch leren en plezier staat voorop!
* Bij de SKT2 opleiding is de licentie Sportklimbegeleider Indoor Toprope optioneel voor trainers van boulderhallen. Voor deze bouldertrainers is een klimvaardigheidsbewijs Indoor Toprope voldoende.

De workshops

De opleiding bestaat uit 3 workshops:
• FUN1
Centraal staan de volgende onderwerpen centraal: Long Therm Athlete Development model en de Athletic Skill Model (ASM), opwarmen, hoe maak je een training FUN, en zorg je voor een veilig sportklimaat.
• FUN2
Bouwt voort op FUN1 en gaat in op techniek (handen, voeten, lichaamspositie in verschillende wanddelen). Deze workshop beoogt tools in handen te geven om te observeren hoe de uitvoering van techniek door een klimmer op dit moment is en hoe die in de toekomst verbeterd kan worden. Daarnaast komt ook blessurepreventie en motorisch leren aan bod.
• Basiscoach
De workshops basiscoach geeft je handvatten om als trainer/coach met je klimmers om te gaan. Onderwerpen die hierbij aan bod komen zijn: Wat maakt een goede coach? Vragen stellen, feedback geven, observeren en analyseren. En daarnaast gaan we in op hoe een klimmer het beste kan leren, waarbij motorisch leren verder wordt uitgelicht.

Instroomeisen

• Leeftijd van 16 jaar, bij het afronden van de opleiding.
• Trainingservaring bij Neoliet

Afronding

Om de Sportklimtrainer2 opleiding af te ronden doorloop je de volgende stappen:
• Volg de workshops FUN1, FUN2 en Basiscoach bij Neoliet
• Vraag je VOG (gratis via de NKBV) aan
• Ontwikkel een lesplan
• Loop een korte stage bij een ervaren lokale trainer conform de afspraken met je manager
• Zorg dat je als trainer SKI IT of SKB IT behaald hebt of als boulder trainer een klimvaardigheidsbewijs indoor toprope
• Maak de online toets
• Ga op voor de praktijkbeoordeling

Studiebelasting

Je kunt de workshops natuurlijk los volgen. Het behalen van de SKT2 kan in ongeveer een half jaar en maximaal 1,5 jaar. Hieronder zijn de uren uitgewerkt die de totale studiebelasting bepalen:
• 21 uur – Workshops
• 2.5 uur – Stage
• 2 uur – Online toets
• 3 uur – Praktijkbeoordeling

Het totaal is 28,5 uur.
De volgende uren zijn hierbij nog niet opgenomen.
• Wekelijks oefenen in je eigen trainingspraktijk d.w.z. Neoliet
• Behalen van je SKB Indoor Toprope of KVB Indoor Toprope

Kosten

De SKT2 opleiding biedt Neoliet aan voor:
Neoliet personeelsleden betalen €75,- per workshop. De gehele opleiding kost dan €225,- inclusief beoordeling.
Niet-personeelsleden betalen €90,- per workshop. De gehele opleiding kost dan €270,- inclusief beoordeling.
De opleiding kan kosteloos of met korting gevolgd worden, mits je hier duidelijke afspraken over hebt met je manager (Leo, Lars, Rick, Serge, Looi), hij is diegene die de opleiding voor je betaalt en hij is dus ook degene waar je afspraken mee maakt. Zonder deze afspraken moet je je realiseren dat er kosten zijn verbonden aan de opleidingen bij Neoliet. De afspraken bevatten bijvoorbeeld een minimaal aantal trainingen die je moet geven, en een eis om mee te doen kan zijn dat je al als trainer werkt etc.
Ook zal er mankracht moeten zijn voor je beoordeling en begeleiding. Het moet allemaal geregeld worden op de werkvloer en dat vraagt tijd en planning. Het traject vraag ook om deze reden om hele duidelijke afspraken. Of je de opleiding nu volgt bij de NKBV of intern bij Neoliet, zorg dat je je zaakjes van te voren helder en geregeld hebt!
Deze kosten zijn gelijk aan die van de NKBV. Dat is de vereniging waar je je feitelijk bij inschrijft voor de opleiding. We werken nauw samen. Ook daar staat een duidelijk verhaal over de opleiding en de kosten. Bovendien kun je daar nog veel meer informatie vinden. Je betaalt de kosten voor de opleiding conform de afspraken met je manager. Als je hem direct bij de NKBV volgt, doe je dat bij de NKBV. Realiseer je ook, dat als je de opleiding volgt bij de NKBV je daar afspraken moet maken over de stages en oefenen in de praktijk. We houden de interne opleidingen van Neoliet en die van de NKBV in principe strikt gescheiden. Inschrijven doe je via neoliet.nl of via de link die je van je manager krijgt.

Vragen kun je natuurlijk altijd stellen aan je manager! De manager, sportmanager of opleider van jouw vestiging kan weer voor vragen terecht bij Looi van de Neoliet Academy.