Home » Aanvullende informatie bij je boeking – Academy routebouwer

Belangrijke informatie bij opleiding routebouwer 2 (RTB2)

De routebouwer 2 (RTB2) opleiding is het fundament van de landelijke routebouwersopleidingen. En geeft bouwstenen waarop je kunt voortbouwen.
De RTB2 opleiding bestaat uit 3 workshops. Deze workshops kun je gelijk achter elkaar volgen in een kort tijdsbestek of op je eigen tempo alle workshops los volgen. De volgorde van de workshops staat vast: Je begint bij workshop 1 en eindigt bij workshop 3. Als je alle 3 de workshops hebt afgerond ben je nog een paar stappen verwijderd van je RTB2 diploma.

Stap 1. Volg alle work-shops
Workshop 1: Veiligheid en voorbereiding
Workshop 2: Basisbewegingen en inleving doelgroep
Workshop 3: Het eindproduct en testen / tunen

Stap 2. Stage bij een ervaren bouwer
Ga minimaal 1 bouwsessie meebouwen met een ervaren routebouwer. Daag jezelf uit en maak er wat leuks en leerzaams van! Tijdens je praktijkbeoordeling wordt er naar je ervaringen van je stage gevraagd.

Stap 3. Bouwexamen /praktijkbeoordeling
De beoordeling wordt gepland tijdens een bouwdag van de PVB beoordelaar. Voor lead bouw je één route, voor boulder bouw je 2-3 boulders. Tijdens deze beoordeling is het van belang dat je laat zien dat je de onderdelen die aan bod zijn gekomen tijdens de opleiding kan toepassen in de praktijk.
Na het praktijk-gedeelte volgt er een reflectie-gesprek van 15 á 30 minuten. Na de reflectie geeft de beoordelaar aan welke uitslag er wordt gegeven.

Instroomeisen

• Leeftijd van 16 jaar, bij het afronden van de opleiding.
• Je moet in het bezit zijn van K2

Afronding

Om de routebouw-opleiding af te ronden doorloop je de volgende stappen:
• Volg de workshops bij Neoliet
• Loop een korte stage waarbij je drie routes bouwt onder begeleiding van een ervaren bouwer conform de afspraken met je manager
• Ga op voor de praktijkbeoordeling