Home/Nederlands/Aanvullende informatie bij de boeking – onderwijs

Aanvullende informatie bij de boeking – onderwijs

Voor een goede en prettige samenwerking tijdens de geboekte klimactiviteit bij Neoliet, stellen wij u vooraf graag op de hoogte van onze richtlijnen voor het begeleiden van groepen uit het onderwijs.

Voorbereiding op de activiteit
Na binnenkomst kunnen de leerlingen zich omkleden in de kleedkamers. Hierbij zijn er een aantal zaken van belang:
• Tijdens de activiteit moeten alle sieraden af, hiermee zouden leerlingen achter grepen kunnen blijven hangen
• Alle (kleding) zakken moeten leeg zijn, spullen kunnen naar beneden vallen of kwijtraken
• Lange haren moeten worden opgebonden, het haar kan vast komen te zitten in het materiaal

Als iedereen klaar is, gaan de leerlingen onder begeleiding van onze instructeur de klimruimte in.

I.v.m. de corona maatregelen kan het zijn dat het allemaal wat anders verloopt dan normaal. Zo kunnen bijvoorbeeld de kleedkamers en/of kluisjes buiten gebruik zijn.

Hoe ziet de instructie eruit?
Na een korte demonstratie zal de instructeur alle stappen van het veilig boulderen/klimmen/speleo e.a. activiteiten uitleggen. Klimmen is een risico-sport en wij vragen wij tijdens deze instructie een hoge concentratie van de leerlingen. Zodra de instructie klaar is (circa 10 min) gaan de leerlingen zelfstandig aan de slag onder toezicht van onze instructeur. Aan het einde van de les zal de instructeur de groep weer bij elkaar roepen en wordt er gezamenlijk afgesloten.

Let op! Indien het gaat om een introductieles klimmen voor leerlingen jonger dan 14 jaar, dient de onderwijsinstelling zelf voor voldoende begeleiders te zorgen die de kinderen gaan zekeren. De ideale verhouding is 1 begeleider op 3 leerlingen.

Let op! Indien een groep onrustig is en er hierdoor gevaarlijke situaties ontstaan, zullen wij de betreffende docent aanspreken en waar nodig zelf ingrijpen. In het uiterste geval zijn wij genoodzaakt om de activiteit stil te leggen in het belang van de veiligheid van de leerlingen.

Wat verwachten wij van u?
• Om de instructie zo soepel en efficiënt mogelijk te laten verlopen, verzoeken wij u vriendelijk om de leerlingen vooraf te informeren over het belang van onze instructie. Het niet goed opnemen van deze instructie kan leiden tot gevaarlijke situaties. Daarnaast vragen wij u toe te zien op kleding, haren, sieraden, e.d.
• Onze instructeurs zullen zorgen voor de instructie tijdens de activiteit, maar wij vragen de aanwezige docent actief zorg te dragen voor de orde en rust in de groep. Zowel tijdens de instructie als tijdens het klimmen of een andere activiteit.
• Absentielijsten dient u zelf bij te houden.
• In geval van vermissing van materiaal of beschadigingen door leerlingen, wordt de school door ons aansprakelijk gesteld. Kostbaarheden kunnen op eigen risico aan de balie worden afgegeven of er kunnen kluisjes gebruikt worden. Neoliet is niet aansprakelijk voor diefstal of vermissing van goederen van leerlingen.
• Laat ons direct weten als er leerlingen aanwezig zijn met gedrags- of gezondheidsproblemen die extra begeleiding of oplettendheid van ons vragen. Indien nodig wordt extra begeleiding ingezet.

Wijzigen aantal deelnemers
• Wijzigingen van enkele deelnemers kan schriftelijk tot twee werkdagen voor de boeking. Worden het er veel meer of veel minder? Dan horen we dat graag zeven dagen van te voren, omdat we dan een extra instructeur moeten inzetten of moeten afzeggen. Er wordt altijd een minimaal aantal van 10 leerlingen/studenten gefactureerd, ook als er minder komen.
• Er wordt bij binnenkomst uitgegaan van het aantal gereserveerde leerlingen/studenten conform de afspraak. Zijn het er meer? Dan worden deze als meerkosten gefactureerd.

Annuleren
• Annuleren van een deel of het gehele arrangement kan zonder kosten tot 14 dagen van te voren, anders zijn wij genoodzaakt het bedrag conform opdrachtbevestiging/offerte in rekening te brengen.
• Annuleren van een deel of het gehele arrangement tot 7 dagen van te voren is mogelijk, maar dan wordt 50% van het bedrag conform opdrachtbevestiging/offerte in rekening gebracht.
• Bij annuleren binnen 7 dagen of no shows wordt 100% conform opdrachtbevestiging/offerte in rekening gebracht.

Betalen
• Indien u een factuur ontvangt vragen wij u vriendelijk deze binnen de betalingstermijn van 30 dagen te betalen. Indien dit niet gebeurt, rekenen wij administratiekosten en zal wellicht in de toekomst betaling vooraf plaats moeten vinden.
• De tarieven gelden voor max. 1 ½ uur per les. Wanneer u langer dan 1 ½ uur reserveert/aanwezig bent, rekenen we de studenten/leerlingen dubbel. Wanneer u langer dan 3 uur reserveert, rekenen we de studenten/leerlingen drie-dubbel etc.

Akkoord huisregels en voorwaarden
Met het boeken van deze activiteit bent u akkoord gegaan met onze huisregels, veiligheidsinstructies en (algemene) voorwaarden. Deze zijn los verkrijgbaar aan de balie, op de muur, meegeleverd bij je boeking en op de safety pagina > te vinden. U dient zelf de deelnemers en wettelijk vertegenwoordigers van de deelnemers op de hoogte te stellen. U, deelnemers en wettelijk vertegenwoordigers moeten zich vooraf realiseren dat tijdens de les verantwoordelijkheid aan hen wordt overgedragen. Deelnemers zijn zelf verantwoordelijk voor de eigen veiligheid en die van de (klim)partner. Deelnemers en wettelijk vertegenwoordigers zijn zich bewust van de risico’s die de klimsport en overige activiteiten met zich mee kunnen brengen.

Neoliet verzorgt graag een leerzame, sportieve en leuke activiteit voor de leerlingen. Wij zullen hier dan ook ons uiterste best voor doen. Heeft u nog vragen of wensen? Neemt u dan contact op met de betreffende vestiging.

Wij wensen de leerlingen veel plezier!