Eindelijk is het zover! 

Neoliet opent haar nieuwe klim- en bouldercentrum in Utrecht op zondag 29 oktober a.s. opening neoliet utrecht 29 okt 2017 site

Neoliet Utrecht is de eerste nieuwbouw accommodatie in Nederland waar zowel geklommen-als geboulderd kan worden. Bovendien kan dit in- en straks ook outdoor. Voor de recreant zijn er volop mogelijkheden in het grootste klim-en bouldercentrum in Nederland. Veel verschillende wanden, hoogtes, structuren met een grote verscheidenheid aan routes en boulders op twee verdiepingen zorgen voor heel veel klimplezier. De nationale klimtop kan haar hart ophalen en vooral de spieren laten rollen in éen van de vele spectaculaire klimdaken en overhangen die Neoliet telt. Het is daarom ook direct de meest aansprekende accommodatie voor (inter)nationale wedstrijden in Nederland. Het NK en NJK vinden hier dan ook de komende jaren plaats en dat is al over een paar weken het geval!

De horecagelegenheid is groot en ruim en zal in het voorjaar de toegang verschaffen tot het outdoorgedeelte en de tuin. Er is gekozen voor een grotendeels biologisch assortiment. Het centrum beschikt ook over een grote multifunctionele ruimte voor jury- of trainersoverleg, vergaderingen of een yogales. Voor de dagelijkse trainingen die Neoliet gaat verzorgen voor volwassenen en haar eigen KlimklUP komt er een speciale kleine krachttrainingsruimte ingericht op een extra tussenverdieping. Uiteraard ook vrij te gebruiken door andere bezoekers.

Op zondag 29 oktober ben je vanaf 15.00 uur welkom om een kijkje te nemen en een feestje mee te vieren. Om 15.30 vindt de officiële opening plaats en doen we natuurlijk een toost. Vanaf 16.00 uur kan er zelfstandig geklommen en geboulderd worden, na registratie en met aantoonbare vaardigheden. Zelfstandig klimmen voor minderjarigen en beginners is deze dag helaas nog niet mogelijk i.v.m. de te verwachten drukte en het Neoliet jeugdbeleid. Beginners kunnen zich wel laten informeren over de kennismakingslessen en cursussen en natuurlijk hebben we dan een leuke aanbieding voor je. Voor geïnteresseerde jeugd zonder klimervaring hebben we tussen 16.00 – 17.00 instructeurs klaar staan. Je kunt een route proberen te toppen… Vind je klimmen ook vet? Dan kun je natuurlijk meteen lid worden van de Neoliet KlimklUP voor jeugd van 8 tot 18 jaar. Het centrum is deze dag geopend tot 20.30 uur.